Acasă Politic Dragnea, președinte la PSD. Le-a ieșit!

Dragnea, președinte la PSD. Le-a ieșit!

39
 
 
Luni, 20 iulie, de Sfântul Ilie, până să plece la Șerbănești, la sărbătoarea lui Titi Peligrad, conducerea PSD de la Olt a remis redacțiilor locale un comunicat de presă privind susținerea lui Liviu Dragnea în competiția internă din partid, pentru preluarea funcției de președinte interimar la PSD. În momentul în care favoritul competiției era fosta șefă a deputatului Emil Moț, de pe vremea când acesta era secretar de stat la Mediu, astăzi ministresă la Muncă: Rovana Plumb.
 
Contrar simțului de orientare al pesediștilor olteni, de data asta le-a ieșit: Dragnea e președinte până la Congres! Iar oltenii pot savura această victorie, în condițiile în care au fost singurii, vorbind aici de organizații județene, care și-au asumat o poziționare fățișă, cu mult înaintea reuniunii de miercuri seara. În aceste condiții, în sfârșit, PSD Olt intră cu adevărat în cărțile puterii emanate în cel mai puternic partid din România, pentru o bună perioadă de vreme de acum încolo.
Însă, alegerea lui Dragnea e cea mai proastă veste pe care o poate primi, în sezon estival, deputatul de Olt, și de PSD în același timp, Florin Iordache. Un aprig susținător al grupului Ponta, un element ostil în relația sa cu cei care conduc Organizația Județeană a PSD Olt, astăzi. Iar dacă și după Congresul din noiembrie, Dragnea sau un discipol al acestuia mențin puterea în partid, Iordache, dacă mai vrea un mandat de deputat la anul, trebuie să-și caute un alt județ! La Olt nu mai are viitor politic. În practica administrării interne a PSD, aici, la Olt, nu ar fi o noutate când un greu al partidului e executat, nu înainte de a fi condamnat, ci cu mult până să fie inculpat. Politic, evident.
Altfel, lucrurile puteau sta și invers. Căci, dacă lui Ponta îi ieșea cu Plumb, atunci Iordache era lider informal, iar conducătorii de drept de astăzi, Oprescu și Stănescu, își căutau, prin agendă, alte teme de actualitate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.