Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

93
Sport prin dans pe Esplanada din Slatina. Pentru o cauză nobilă
Duminică seara, cu o întârziere motivată (evenimentul trebuia să înceapă la orele 18.00 şi să se finalizeze pe la orele 21.00, dar a început cu trei sferturi de oră întârziere), a fost programată acţiunea fundaţiei „Om cu om”: „Dansează pentru Viaţă”, care viza ajutorarea unei adolescente de 15 ani, Andreea Florina Calotă, diagnosticată cu o boală grea. Organizatorii au invitat şi partidele politice, dar singurul care a răspuns invitaţiei a fost UNPR Olt, prin Organizaţia de Tineret. Cei care au dorit, au putut dona. Banii vor ajunge într-un cont special deschis pentru acest caz. Seara a debutat cu un grup de tineri ai unui club de dans sportiv, cunoscut din Slatina, ce au dansat pe mai multe ritmuri. În continuare, membrii unor cluburi de zumba au făcut „gimnastică” pe ritmuri antrenante. ONG-ul asigură o parte din chiria necesară utilizării unui aparat de ventilaţie mecanică, însă operaţia, care costă 4.000 de euro, va avea loc în această vară la Spitalul pentru Copii „Marie Curie”, din Bucureşti, operaţie pentru scolioză toracică, ce va fi efectuată de doctorul Gheorghe Burnei.
 
Poliţiştii au căutat şi au găsit. Încălcări ale legii
În data de 18 iulie a.c., Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Olt, au organizat, pe raza judeţului Olt, mai multe acţiuni comune. S-a urmărit, în special, eliminarea cauzelor care generează comiterea accidentelor rutiere, precum şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi persoanelor. La această acţiune au participat 168 poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice. Activitatea din 18 iulie a.c. a avut următoarele rezultate: – 195 sancţiuni contravenţionale aplicate; valoarea contravenţiilor aplicate: 47.012 lei; valoarea bunurilor confiscate: 170 lei; 14 infracţiuni constatate; 12 permise de conducere reţinute; 4 certificate de înmatriculare retrase; 38 controale executate (în pieţe, târguri, baruri etc.); 8 societăţi comerciale verificate.
 
Probleme grave la Fântâna Speranţei din Slatina…
Canicula produce victime. Nu trebuie, când citiţi aşa ceva, să vă gândiţi doar la oameni înecaţi sau la persoane leşinate, căzute pe stradă. În Slatina, unul din simbolurile oraşului – Fântâna Speranţei, amplasată la intersecţia dintre Bulevardul Libertăţii şi Strada A.I. Cuza, construcţie realizată înainte de 1989, modernizată în 2004, a devenit un focar de infecţie. Apa din incinta respectivă, de culoare verde-murdar, miroase îngrozitor. Căci, cei care ar trebui să se ocupe de igienizarea zonei, de împrospătarea apei din bazin, fie dau banii pe prostii, – sumele alocate de municipalitate -, fie decontează doar servicii care nu există. Situaţia respectivă e pe cale să provoace un val de indignare, căci, a sta în apropierea zonei respective, deja e un act de temerar. Altfel, toate fântânile cu apă răcoritoare din Slatina, aşa cum ar fi trebuit să fie, nu sunt departe de situaţia întâlnită la Fântâna Speranţei. Din păcate, această stare văzută de slătineni nu a fost observată până acum de niciun consilier local. Sau de cineva din executiv…
 
Inevitabil: preavize la Poliţia Locală Slatina
Luni, 20 iulie 2015, poliţiştii locali din Slatina au primit preavize, la patru luni distanţă după ce, într-o altă zi de luni, din luna martie, au ieşit în stradă cerându-şi drepturile. Nu exagerate, ci doar în limita bunului-simţ. Ţinută, drept la opinie şi nişte sporuri legal-cuvenite. Consiliul Local i-a învins. Primăria a fost pe ei. În sensul că, după ce o hotărâre de consiliu local, privind resptructurarea instituţiei, a fost dovedită nelegală de Prefectura Olt, o a doua, aproape cu acelaşi conţinut, n-a mai fost văzută aşa. Tot de aceeaşi prefectură. Pe rolul instanţei de contencios administrativ de la Tribunalul Olt e o sesizare a sindicatului poliţiştilor locali din Slatina, care vizează aspectele… nevăzute de prefectură. Cu un avocat bun, în persoana lui Virgil Panduru, procesul se va judeca cu şanse mari de câştig. În mod normal, ar trebui să urmeze suspendarea termenului din preavize. Altfel, deconspirarea a avut loc pe site-ul Primăriei Slatina. Vor urma la licitaţie nişte posturi de pază ale unor obiective de interes public. Iar acestea puteau fi date direct poliţiei locale, dacă există interes real faţă de banul public şi un cât de cât respect faţă de nişte oameni pe cale să fie daţi afară. Din păcate, cele două lucruri nu se regăsesc în platforma publică a actualei administraţii…
 
Racordările ilegale la reţeaua electrică se plătesc. Cu dosare penale
În zi de sărbătoare, de Sfântul Ilie, pe 20 iulie a.c., în baza Planului comun de acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică, sub coordonarea unui ofiţer din cadrul Direcţiei de Ordine Publică, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Olt, Poliţiei oraşului Drăgăneşti-Olt şi reprezentanţii S.C. CEZ România S.A. au efectuat mai multe controale pe linia sustragerii de energie electrică. În urma controalelor respective, pe raza oraşului Drăgăneşti-Olt, au fost depistate nouă persoane, ale căror locuinţe erau racordate ilegal la reţeaua electrică. Acestea foloseau energia electrică pentru instalaţii electrice clandestine. În acest sens, au fost întocmite nouă dosare penale pentru executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Pe lângă aceste dosare, persoanele au primit sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 lei, pentru „desfăşurarea de către persoane fizice ori juridice de activităţi şi/sau prestări de servicii în sectorul energiei electrice fără a deţine licenţă ori autorizaţie de înfiinţare”.
 
Să punem un sens giratoriu şi la Slătioara!
Luni, 20 iulie a.c., în jurul orei orei 21.15, Dispeceratul comun ISU-Ambulanţă a fost informat despre producerea unui accident rutier la intersecţia Drumului Naţional 65 cu Drumul Judeţean 677, pe raza comunei Slătioara. În accidentul cu pricina au fost implicate două autoturisme, impactul fiind frontal, iar o persoană a rămas încarcerată. La locul accidentului au sosit forţe şi mijloace din cadrul SMURD Slatina, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj de prim-ajutor şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Olt. Echipajele de intervenţie au acţionat pentru extragerea de urgenţă a pasagerului de pe scaunul din dreapta-faţă al unuia dintre autoturismele implicate, un bărbat în vârstă de 25 de ani, din comuna Găneasa, găsit încarcerat. Dacă nu ştiaţi, CNADNR-ul avea pe vremea ministrului Şova, adică în preistorie, intenţia să amplaseze în zonă un sens giratoriu. Între timp, oamenii s-au apucat de Autostrada Piteşti-Slatina-Craiova şi au renunţat la proiect, tot aşa cum au lăsat de izbelite şi faimosul drum de mare viteză.
 
Grevă la LOCTRANS
Conflict de muncă inevitabil la compania de transport public de călători din Slatina. Şoferii de autobuze din oraş nu mai au răbdare şi nu mai aşteaptă rezultatul alegerilor de la anul. Ei vor rezultate pe loc, şi pentru că, până acum, au primit doar soluţionări neconvenabile din partea lui Bogdan Apostoliceanu, directorul SC LOCTRANS, oamenii se pregătesc de grevă. Nemulţumirile sunt vechi, la prima vedere, neîntemeiate, dar privite în amănunt depăşesc puterea de rezolvare a bugetului companiei. În aceste condiţii, la începutul lunii august, e posibil ca după foarte mulţi ani, în Slatina, să nu mai circule niciun autobuz…
 
PSD Olt se leapădă de Ponta!
În timp ce liderii celorlalte organizaţii judeţene din PSD stau la cutie, aşteptând să vadă cum bate vântul schimbării spre a se poziţiona în tabăra învingătorilor, ai noştri de la Olt au luat-o repede înainte. Încă de luni, de Sf. Ilie, social-democraţii olteni au trecut la ofensivă şi şi-au declarat, în conflictul intern din cadrul partidului, susţinerea pentru Liviu Dragnea. În condiţiile în care, împotriva taberei formate din neamurile lui Victor Ponta, Dragnea nu este, deocamdată, câştigător. E pentru prima oară în istoria PSD Olt când organizaţia iese din front şi ia atitudine pe cont propriu, fără să mai aştepte sensul vântului care bate spre provincie, din Bucureşti. Oricum, să fie bine.. ca să nu fie rău, aşa cum zicea un clasic în viaţă, rege al fotbalului românesc, ce nu a fost vreodată membru şi simpatizant al PSD: Gheorghe Hagi.
 
Ce ruşine! Neam de neamul locuitorilor din Vişina Nouă…
…n-au trăit o asemenea umilinţă. Primarul Ţol, echipa de consilieri, trebuie să apeleze de urgenţă la preoţii din întreaga Oltenie pentru a resfinţi frumoasa localitate din sudul judeţului Olt. Căci, echipa de fotbalişti din Vişina Nouă sau plagiatori ai fotbalului, într-o partidă oficială, jucată împotriva celor de la Unirea Brânceni, în Cupa României, dar nicidecum în finală, au mâncat, dacă nu cumva şi acum mestecă, bătaie, cu 10-1. Scorul la pauză era destul de „echilibrat“: 6-0. Miloşi din fire, bătăuşii au avut şi-un moment de sensibilitate şi au permis catastrofelor umblătoare de la Vişina Nouă să marcheze un gol de onoare. Din fericire, nu va exista şi retur, căci, în acest caz, minunea ar fi fost posibil să se repete, chiar şi pe terenul din comună, acolo unde vişinarii ar fi avut ocazia să demostreze propriilor suporteri cât de unici sunt ei. La luat bătaie… E posibil ca cei de la Unirea Brânceni să fie certaţi chiar de Liviu Dragnea, căci prietenia dintre popoarele oltene şi popoarele teleormănene nu merită să fie stricată pentru o minge de fotbal buclucaşă.
 
Victor Iacobescu şi-a găsit viceprimar: Marius Bălaşa
Partidul Mişcarea Populară merge, la Slatina, pe mâna lui Victor Iacobescu, profesor de limba-română la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, din Slatina. Iacobescu se bucură de simpatia multora dintre foştii săi elevi, dar şi de un public slătinean captiv ideii, potrivit căreia, primarul viitor al municipiului Slatina trebuie să fie altceva decât omul providenţial. Prezent, marţi seara, la Olt TV, la emisiunea „De la stânga la dreapta”, Iacobescu şi-a ales deja unul dintre viceprimarii cu care crede că va lucra bine în fruntea administraţiei slătinene, după iunie 2016. În situaţia în care va fi ales. Viceprimarul anunţat este tot un profesor, liberalul Marius Bălaşa. Fost coleg cu Iacobescu în PDL-ul de altădată. Până să se întâmple aşa ceva, sunt necesare câteva condiţii: ambii să candideze, Iacobescu să câştige, iar Bălaşa să aibă susţinerea liberală pentru o asemenea demnitate publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.