Acasă Actualitate ZECE “NEDREPTĂȚI” ÎN AL NOSTRU STAT DE DREPT

ZECE “NEDREPTĂȚI” ÎN AL NOSTRU STAT DE DREPT

66
 
 
Evident, sunt multe de comentat despre politicienii și conducătorii noștri, mai ales când vezi că n-au învățat nimic din lecțiile NEDREPTĂȚILOR acestor 25 de ani.
 
HALAL POLITICIENI! HALAL CONDUCĂTORI! Exprimă opinia publică tot mai des în ultima vreme, observând comportamentul acestora și gândindu-se pe mâna cui a încăput țara spre a fi condusă și de ce ocupă o poziție codașă în EUROPA.
În ciuda „LAUDELOR DESINE” și a ceea ce „fac ei” pentru ȚARĂ, efectul asupra traiului de zi al românilor este tot mai scăzut, iar „colac peste pupăză” în ultima vreme asistăm la „promovarea” celor mai SURPRINZĂTOARE „NEDREPTĂȚI” (se poate citi chiar TÂMPENII).
Iată doar zece dintre ele:
 
1. Încercarea de legalizare pe șest și conspirativ, a unui „alt mod” de salarizare favorizantă pentru „CONDUCĂTORI și ALȚI MARI”, fapt ce demonstrează (a câta oară) dispreț total față de națiune, care „înoată” în impozite, neajunsuri și venituri mici. După „ce ni-l servesc ne explică și că e bun” prin cele mai tâmpe declarații și argumentații care încep chiar de la PRIMUL OM ÎN STAT, până la fel de fel de papagali, lingăi și găinari.
Cetățeanul normal rămâne consternat de un asemenea mod de gândire, într-o atmosferă de superficialitate la cele mai înalte „niveluri de gândire și decizie”. Apropo de cheltuielile nebănuite care se fac pentru locațiile demnitarilor, culminând cu milioanele de euro pentru REȘEDINȚA PREZIDENȚIALĂ…
Spre ȘTIINȚĂ dar și COMPARAȚIE, premierul celui mai puternic și dezvoltat stat din EUROPA – Germania, iată cum „CONDUCE”, asta pentru ca ai NOȘTRI să „bage la cap”:
– LOCUINȚA: apartament pentru care plătește CHIRIE și facturi la apă și electricitate (la fel procedează și cei opt miniștri câți are guvernul german);
– APARATUL DE LUCRU AL EXECUTIVULUI: aproximativ 300 de persoane;
– CHELTUIELI pe MINISTRU: aproximativ 10 milioane euro/an;
– MIJLOACE AUTO: 37 autovehicule pentru întreaga CANCELARIE;
– MIJLOACE DE DEPLASARE: cu trenul sau cu aparatele liniilor aeriene regulate;
– SALARIZARE PENTRU CANCELAR: 15.830 euro;
– BUGETUL CANCELARIEI: 36.400.800 euro;
În loc de CONCLUZII: CONDUCĂTORI ai ROMÂNIEI, luați în calcul că GERMANIA are 80 de milioane locuitori și un URIAȘ VENIT pe cap de locuitor.
 
2. Fenomenul „PENSII SPECIALE PENTRU NEMUNCĂ” a celor ALEȘI ca să muncească pentru popor: Se vede „AZI” cu câtă „lejeritate” se înghesuie la câștiguri de tot felul, în dispreț față de cei care i-au ales, dar care, ATENȚIE, îi disprețuiesc la rândul lor și-i vor taxa la alegerile din 2016.
 
3. REFUZUL CONSTANT de a elabora un sistem de salarizare sănătos și viabil. Totul, în acest domeniu, este „HAOS”, pe alocuri „organizat și tolerat” pentru ca CEI MARI și GRANGURI DE TOT SOIUL să încaseze, sub diferite forme, sume fabuloase din bani publici. A încerca să justifici un RAPORT AL SALARIILOR de 1 la 18 pentru un viitor sistem de salarizare este IPOCRIZIE DUSĂ la PAROXISM, folosită de diverși „mărunți hoțomani” și demagogi care încearcă să-i fraierească pe „cetățenii normali”. S-a uitat (intenționat) așa de repede că odată raportul era 1 la 5 și a funcționat cu rezultate excelente pentru toți?
 
4. CONTINUĂ de mulți ani să funcționeze conceptul de SALARIU CONFIDENȚIAL care maschează, de fapt, o înșelătorie practicată în multe unități bancar-financiare și DIVERSE, unde ȘEFI MARI și MAI MICI încasează câștiguri ASCUNSE, „scăpate de sub control”. Mai mult, acestea sunt „împănate” cu „PREMII OCAZIONALE” fapt ce a dus la constituirea în țara noastră a unei CASTE SOCIALE „APARTE”, dar care nu apare nicăieri „înregistrată oficial”.
 
5. Prin DEZINTERES, PROSTIE și INCOMPETENȚĂ „s-a încurajat” creșterea alarmantă a diferențelor „de viață” între mediul rural și urban, astfel că veniturile totale medii pe gospodărie, din mediul urban, sunt cu 30% mai mari decât ale gospodăriilor din mediul rural. Deși promit multe, guvernanții nu pomenesc nimic despre măsuri pentru a înlătura o asemenea „discriminare” între români, așa că în viitor milioane de români nu vor avea un trai decent. Și asta, în timp ce „ponderea impozitelor” a crescut, iar venitul rămas la dispoziția persoanelor arată tot mai rău.
 
6. Continuă cu înverșunare să se practice „CEARTA CA LA UȘA CORTULUI” între PRIMII DEMNITARI AI ȚĂRII. Se practică „jocul la glezne” prin care se încearcă să pluseze în a se desconsidera reciproc. Se trage de timp, se insultă mai mult sau mai puțin vizibil, prin „bravură”, „talent politic” sau „simț al replicii”. Premierul nu „s-a obosit” să-i dea măcar un telefon PREȘEDINTELUI când a plecat de capul lui, fie în GOLF, fie la BAKU, fie în TURCIA, lăsând impresia că acesta e mai mult decorativ la COTROCENI.
Pe de altă parte, PREȘEDINTELE, în „absența medicală” a PREMIERULUI a patronat „dezmătul” bugetar cu triplarea lefurilor la demnitarii cărora GENERALUL îi „explica” corectitudinea și oportunitatea, în timp ce PREȘEDINTELE întărea cu justificarea că „este o formă de prevenire a corupției”. HALAL!
 
7. DEGRINGOLADA din lumea intelectualilor care, împărțiți în tabere și-au făurit „strategii” în baza cărora își aduc cele mai „SELECTE” jigniri. Unii par supărați rău, alții bombăne, iar alții stau și „blegesc”. Abundă toanele și vorbele necontrolate, căci la noi faptele și instituțiile nu mai contează. Gargara este pe primul plan pentru a-i condamna pe dușmanii mincinoși sau a-i lăuda pe „intelectualii” de marcă. În acest timp, Academia tace și nu are nicio poziție, acceptând această bălăceală intelectual-culturală.
 
8. PENALITATEA s-a întins în ROMÂNIA ca RÂIA ce afectează viețile românilor. Mulți din cei în cauză continuă să stea în „fotoliile” plătite de noi și nu acceptă să fie anchetați, d’apăi arestați, încât în acest fel a apărut categoria „PRIETENI DE HOȚIE”.
Ca urmare, mulți INFRACTORI, CORUPȚI și MAFIOȚI, unii din PARLAMENT, nu sunt lăsați să răspundă în fața legii. Să sperăm, totuși, că DREPTATEA se va face înainte de anul 2016, când, oricum, NU VOR SCĂPA NICI ÎN…
 
9. M-am întrebat cât de „NEINSPIRAT” să fii, ca ministru, pentru a face o analiză atât de subțire, cu pretenții de concluzii, asupra ÎNVĂȚĂMÂNTULUI AUTOHTON, doar prin prisma rezultatelor de la EVALUAREA NAȚIONALĂ și BAC 2015.
Nu insist, dar o singură FRAZĂ cred că e de ajuns „a te îmbăta cu apă rece” cu privire la ÎNVĂȚĂMÂNT înseamnă să încurajezi, cu bună știință, un pericol social instructiv grav, pe termen mediu și lung, pentru NAȚIUNE.
Așadar, TREZIȚI-VĂ până, chiar, nu e prea TÂRZIU!
 
10. ÎNVĂȚAȚI și mai ales ÎNȚELEGEȚI sensul și semnificația legii NEGĂRII NEGAȚIEI și încetați să justificați NEDREPTĂȚILE și ANOMALIILE pe care le provocați, fie cu bună-știință, fie din incompetență, ARUNCÂND PE TRECUT, căci altfel, CE A FOST PENTRU CEI MULȚI, nu va mai fi…
 
 
Prof.
Ion PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.