Acasă Actualitate Gulie, paisprezece ani și nouă luni. Prețul unei vieți de om…

Gulie, paisprezece ani și nouă luni. Prețul unei vieți de om…

190
 
 
Magistrații de la Tribunalul Olt s-au mișcat repede. Procurorul de caz a lucrat impecabil. Nu știu cum îl cheamă… Florin Gulie, autorul crimei care îngrozea Slatina acum mai bine de un an, atunci când pe fondul disputei teritoriului, între două grupări care nu pot fi numite găști de cartier, Cristian Gălbenușe a fost ucis în plină stradă, și-a primit pedeapsa. La judecata fondului în cauză, magistrații au stabilit: 14 ani și 9 luni. Plus niște daune cumulate în valoare de 250 de mii de euro. Imposibil de recuperat!
 
Pedeapsa inițială e 14 ani, iar diferența e dată de niște sporuri la care se vor mai adăuga niște resturi de pedeapsă neefectuată, până la concurența de 18 ani – pedeapsă finală.
Deciziile definitive ale justiției nu se comentează, dar asta e supusă căilor de atac. Pe pariu că la Curtea de Apel Craiova se va ajunge la maximul admis de lege? Altfel, având în vedere încărcătura socială a faptei de acum un an, cât și o viziune de ansamblu: paișpe ani pentru viața unui om, la prima vedere, e puțin. Poate chiar încurajator pentru alții. Și de aici încolo e periculos…
 
PS. La capătul lumii, în Malaezia, pentru trafic de droguri făcut prima dată, un alt român își așteaptă executarea sentinței. Pedeapsa: condamnarea la moarte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.