Acasă Cultură Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal, predă lecții de dans tradițional...

Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal, predă lecții de dans tradițional românesc copiilor basarabeni

218

În perioada 6-15 iulie 2015, Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal va participa la Școala de vară „Cultură și identitate românească” din Arcuș, județul Covasna, pentru a preda celor 30 de elevi basarabeni, selecționați de două asociații din localitate pentru a preda cursuri și a susține conferințe de dans tradițional românesc, eveniment organizat de Institutul Cultural Român (ICR). 

”Este o școală de vară organizată de Institutul Cultural Român in fiecare an pentru romanii din afara țării. Anul acesta sunt prezenti peste 30 de elevi de liceu din Basarabia, între 14-18 ani, unde elevii o să aibă ocazia să se confrunte cu ceea ce este spiritualitatea. Or sa fie cursuri pe diferite teme printre care si dansuri. Organizatorii m-au contactat pentru a participa la aceasta școală de vară, fiind specialist în domeniul Coregrafie.  O sa am o conferință legată de specificul traditional al dansului popular romanesc, la Arcuș în județul Covasna, mai precis, la Centrul Cultural din localitate care găzduiește de-a lungul anului evenimente legate de arte plastice, muzică și tot felul de domenii artistice.

Școala de vară a început de luni, 6 iulie si se va incheia pe 15. Eu o să încep cursurile de pe 10 și o să le închei pe 14. In fiecare zi o să am un program între 2-4 ore pentru ceea ce am pregătit pentru elevii din Basarabia, conferinta legata de specificul dansului și cursurile de dans tradițional românesc unde am incercat să ating toate zonele țării. Sunt peste 30 de dansuri pe care as vrea să le predau, sper, depinde și de receptivitatea elevilor printre care și Călușul. Am să încerc să predau și conferința ce am susținut-o la Paris. Deși este foarte dificil, plec și de la premisa că în Basarabia, activitatea artistică este foarte dezvoltată. Din câte știu eu elevii învață încă de mici din școala, cursurile de dansuri tradiționale, cursuri de balet. 

Elevii au fost selectati de doua Asociații din Basarabia pentru a participa la această Școală de vară”, a declarat Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.