Acasă Politic Dumitru Niculescu îi cere lui Daniel Constantin ce trebuie să facă Ministerul...

Dumitru Niculescu îi cere lui Daniel Constantin ce trebuie să facă Ministerul Agriculturii: să repornească sistemul de irigaţii

386

După 1989, sistemul de irigaţii din România şi mai ales din sudul ţării, a fost lăsat de izbelişte. Statul nu a mai fost interesat de acest subiect important şi vital pentru sistemul agricol din România. Deputatul Colegiului 5, Dumitru Niculescu, revise asupra acestui aspect şi îi adresează o interpelare ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, obiectul acesteia fiind „Obiectul întrebării: lrigaţiile, chiar o cauză pierdutã?!”.

„În timp ce sudul judeţului Olt se confruntă cu o secetă cruntă, sistemul de irigaţii existent, nu funcţionează. Ar putea fi repornit oricând, dar pentru asta e nevoie de un program bine stabilit şi de bani. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Olt susţin că anul acesta va fi unul extrem de secetos, iar dacă ar funcţiona sistemul de irigaţii, culturile ar fi fost salvate între 2001 şi 2004, în judeţul Olt se irigau şi 50.000 de hectare de culturi. Din păcate, după ce statul nu a mai sprijinit sistemul de irigaţii, acesta a fost inchis. Culturile din judeţ ar putea fi din nou irigate, pentru că sistemul există. Este nevoie doar de un proiect pentru repornire şi de finanţare. În aceste condiţii, vă solicit, stimate, domnule ministru, o analiză pe subiect şi acordarea unui sprijin financiar absolut necesar, fie din calitatea domniei-voastre de ministru al Ministerului Agriculturii, fie din poziţia de membru al Guvernului”, spune deputatul în interpelarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.