Acasă Cultură FesTIN – CARACAL 2015, la finalul celei de-a VII-a ediții

FesTIN – CARACAL 2015, la finalul celei de-a VII-a ediții

729
 
După patru zile de concurs, cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Teatru și Film de scurt-metraj pentru Tineret fesTIN – Caracal 2015 a luat sfărșit.
La eveniment au participat numeroși reprezentanți, din diferite orașe ale țări, precum: Slatina, Caracal, Craiova, Lugoj, Panciu, București, având prilejul de a fi inițiați în tainele meseriei de actor de către jurații de la cele două secțiuni: TEATRU – Vlad Zamfirescu, absolvent al Universitatii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, Iulia Colan, absolventă promoția 2008 – specializarea “Arta Actorului” – Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “ION LUCA CARAGIALE”, București, Radu Tudor Valentin, actor al teatrului “Regina Maria”, Oradea, Cătălin Daniel Vieru, actor al Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova și FILM DE SCURT-METRAJ – Bogdan Cristian Dragan – președinte, Otilia Cârstea și, respectiv, Florin Beciu.
Mai mult, atelierele de lucru au fost un bun prilej de acomodare între participanți dar și de învățare a unor tehnici de artă teatrală și de mișcare scenică, ceea ce, pentru unii participanți la eveniment a fost ceva de domeniul fantasticului, deoarece au făcut astfel de exerciții pentru întâia oară.
 
Festivitatea de premiere de pe scena Teatrului Național ce a avut loc în seara de duminică, 28 iunie 2015, a adus, așa cum era firesc, și numele câștigătorilor celei de-a VII – a ediții fesTIN 2015, prezentați în rândurile care urmează:
 
SECȚIUNEA TEATRU
Interpreţi monolog – Nominalizări pentru interpret masculin: Alexandru Lăzărescu din Lugoj, pentru monologul „Dionis” din „Sărmanul Dionis” de Mihai Eminescu; Alexandru Prica din Caracal, pentru monologul „Hamlet” din „Hamlet” de Shakespeare.
PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN RECITAL MASCULIN – ALEXANDRU PRICA DIN CARACAL, PENTRU MONOLOGUL „HAMLET” DIN „HAMLET” DE SHAKESPEARE
Nominalizări pentru interpret feminin: Miruna Tutoveanu din Panciu, pentru monologul „Pisica Verde” după Elise Wilk;Diana Maria Bagdazar din Caracal, pentru monologul „Nora”  din „Nora” lui Henrik Ibsen.
PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN RECITAL FEMININ – DIANA MARIA BAGDAZAR DIN CARACAL, PENTRU MONOLOGUL „NORA”  DIN „NORA” LUI HENRIK IBSEN
 
TRUPE DE TEATRU
Nominalizări pentru rol feminin: Anisia Zlătaru din spectacolul „Drum în jos cu înger” – Victoria Art din Bucureşti; Cristine Hămbaşean din spectacolul „Drum în jos cu înger” -Victoria Art din Bucureşti; Alexandra Cheroiu – spectacolul „Femeia ca un câmp de luptă” – trupa Jah Army din Târgu Jiu; Ioana Cojocărescu din spectacolul „Deşteptarea primăverii” – trupa ,,Dan  Alecsandrescu” din Roman.
PREMIUL PENTRU ROL FEMININ – ALEXANDRA CHEROIU PENTRU ROLUL „DORA” DIN SPECTACOLUL „FEMEIA CA UN CÂMP DE LUPTĂ” – TRUPA JAH ARMY DIN TÂRGU JIU
Nominalizări pentru rol masculin: Alexandru Dumitru pentru rolul Bătrânului din spectacolul „Drum în jos cu înger” – trupa Victoria Art din Bucureşti; Vlad Steclaru – pentru rolul Jack din spectacolul „Mecanica inimii” – trupa „Protha”din Panciu.
PREMIUL PENTRU ROL MASCULIN – ALEXANDRU DUMITRU PENTRU ROLUL BĂTRÂNULUI DIN SPECTACOLUL „DRUM ÎN JOS CU ÎNGER” – TRUPA VICTORIA ART DIN BUCUREŞTI.
Nominalizări spectacole: „Femeia ca un câmp de luptă” – Trupa de teatru „JAH ARMY” din Târgu Jiu; „Ţara lui Gufi” – Trupa de teatru „alTfel” din Caracal; „Drum în jos cu înger” – Trupa de teatru Victoria Art din Bucureşti; „Mecanica inimii” – Trupa de teatru „Protha” din Panciu.
 
PREMII:
PREMIUL III – SPECTACOLUL „MECANICA INIMII” – TRUPA DE TEATRU „PROTHA” DIN PANCIU
PREMIUL II – SPECTACOLUL „ŢARA LUI GUFI” – TRUPA DE TEATRU „ALTFEL” DIN CARACAL
PREMIUL I – SPECTACOLUL „DRUM ÎN JOS CU ÎNGER” – TRUPA DE TEATRU VICTORIA ART DIN BUCUREŞTI
 
SECȚIUNEA FILM DE SCURT METRAJ
Nominalizări: „LUMEA MEA” – un film de Sergiu SMEREA din Roman; „XENO-NARCOMANII” – un film de  Cristian CIULICĂ din Craiova; „REVELAŢIA” –  Regizori: Ana GHEORGHIŢĂ & Alex Niţu din Corabia; „MÉTAMORPHOSE” un film de Bogdan SELEA şi Anca NEGUŢ  din Slatina; „EU… DESPRE MINE” un film de Ştefan Mirea din Craiova
 
PREMII:
Premiul I – „LUMEA MEA” – un film de Sergiu SMEREA din Roman;
Premiul II – pentru ritm cinematografic – „XENO-NARCOMANII” – un film de  Cristian CIULICĂ din Craiova; „EU… DESPRE MINE” un film de Ştefan Mirea din Craiova;
Premiul III – pentru eseu – „MÉTAMORPHOSE” un film de Bogdan SELEA şi Anca NEGUŢ  din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.