Acasă Actualitate Victor Negrescu asigură: românii sunt subreprezentaţi în instituţiile europene!

Victor Negrescu asigură: românii sunt subreprezentaţi în instituţiile europene!

157

România este al şaptelea stat din Uniunea Europeană ca populaţie, România ocupă abia locul 22 în ceea ce priveşte funcţiile de conducere deţinute în instituţiile europene. Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a afirmat că subreprezentarea în instituţiile UE nu reprezintă singura formă de discriminare, românii fiind stigmatizaţi din ce în ce mai mult de politicieni din Europa.

Acesta a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să asigure un tratament egal pentru toţi cetăţenii săi, lucru care nu se întâmplă în cazul României și care generează „o criză de legitimitate” pentru Europa.

„Europa este astăzi în mijlocul unei crize de legitimitate pentru că nu reuşeşte să-şi apere cetăţenii şi să asigure un tratament egal pentru toţi, indiferent de şară sau de naţionalitate. În această situaţie se află cetăţenii europeni proveniţi din ţara mea, România. Românii sunt subreprezentaţi la nivelul instituţiilor europene. Mai exact, deşi România este al șaptelea stat din Uniunea Europeană, ocupă doar locul 22 la nivel de reprezentare pe funcţii de conducere în instituţiile europene”, a explicat europarlamentarul social-democrat în plenul de la Bruxelles. Românii sunt, de asemenea, în ultimul timp, stigmatizaţi de mai mulţi politicieni din Europa. Spre exemplu, zilele trecute, în Austria, Ministrul de Externe a decis să ceară reducerea drepturilor sociale pentru românii care trăiesc în acel stat. Când, dragi colegi europarlamentari, avem de gând să spunem STOP la toate aceste abuzuri? Când ne vom da seama că Europa înseamnă libertăţi şi drepturi pentru toţi cetăţenii săi? Dacă astăzi vorbim despre problema drepturilor românilor europeni, vă asigur că dacă nu acţionăm o să vorbim mâine de polonezi, de greci, de spanioli, poate chiar şi de germani. Trebuie să construim o societate europeană pentru toţi! Românii, asemenea tuturor europenilor, sunt membri UE cu drepturi depline!”, a declarat Victor Negrescu 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.