Acasă Politic Vineri, 12 iunie, la Prefectura Olt, protest liberal. Anticipatele, o soluție?

Vineri, 12 iunie, la Prefectura Olt, protest liberal. Anticipatele, o soluție?

51

 

A devenit oficial ceea ce se știa de acum câteva zile: în cursul zilei de vineri, 12 iunie 2015, Partidul Național Liberal – Filiala Olt, organizează între orele 10.00 – 14.00, în fața Instituției Prefectului, județul Olt, o adunare publică al cărui scop este moțiunea de cenzură: “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă”.
Mai mult, în contextual disputelor aprige dintre putere și opoziție, liberalii reiterează și o rezoluție pentru consens politic în vederea declanșării anticipatelor.
 

România se afundă, în aceste zile, în cea mai mare criză politică din ultimii 25 de ani. Nu avem doar un Guvern incompetent și incapabil să ia deciziile necesare pentru o bună guvernare, ci şi un Guvern penal, care are în frunte un premier suspect de fapte de corupție. Victor Ponta trebuie să demisioneze de urgență, după cum trebuie să demisioneze întreg Cabinetul – confruntat cu o criză de credibilitate majoră.

Partidul Național Liberal consideră că schimbarea premierului nu este suficientă pentru bunul mers al României și al guvernării. Partidul Social Democrat, aflat la putere, este într-o profundă criză morală, având ca unică preocupare apărarea politicienilor suspecți de fapte de corupție și obstrucționarea Justiției. Prin faptele sale de zi cu zi, PSD pune la îndoială sistemul constituțional democratic și încalcă brutal normele statului de drept. PSD, prin liderii săi actuali, s-a delegitimat iremediabil și nu mai are ce oferi românilor.

PNL consideră că singura soluție cinstită, transparentă și firească de ieșire din criza politică este întoarcerea la urne: alegerile anticipate. Românii, prin votul lor, vor da soluția corectă, al cărei prim pas a fost făcut la alegerile din 16 noiembrie.

Este evident că semnalul dat de alegători la alegerile prezidențiale pentru „o altfel de politică” nu a fost înțeles de Victor Ponta și PSD, iar lucrurile nu pot continua în acest fel.

Aici nu este vorba despre un ministru sau altul – este vorba despre o mentalitate retrogradă, reflectată în decizii politice nocive pentru societate și într-un exercițiu al guvernării catastrofal. Această mentalitate a făcut posibilă hărțuirea micilor întreprinzători și a mediului de afaceri. Această mentalitate a pus politicianul mai presus de cetățean în fața legii și a Justiției.

Mentalitatea PSD a blocat investițiile publice, suprimând șansele unei evoluții economice sănătoase. Mentalitatea PSD înseamnă 7 miliarde de euro pierdute din fonduri europene pe exercițiul bugetar 2007-2013 și lipsa unei strategii clare pentru accesarea banilor pe exercițiul bugetar 2014-2020.

Epoca Partidului Social Democrat este epoca în care opoziția este amenințată, de ministrul Justiţiei însuşi, cu dosare penale pentru dreptul fundamental  de a protesta legal. Este epoca în care baronii și parlamentarii pesediști fac scut în jurul premierului suspect de fapte de corupție.

Partidul Național Liberal face un apel la toate forțele politice din Parlamentul României, la parlamentarii de bună credință din toate partidele coaliției de guvernare, pentru realizarea unui consens politic în vederea pregătirii alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru presupune adoptarea cu celeritate a legii alegerilor generale și a legii votului prin corespondență. Aceste schimbări vor face posibilă exercitarea dreptului fundamental al românilor de a-și alege liber și transparent reprezentanții în Parlamentul României – un drept refuzat și negat de către Ponta și PSD la alegerile prezidențiale.

Reconfigurarea clasei politice în ansamblu, reconfirmată de votul românilor, reprezintă un nou început în vederea depășirii unei crize politice profunde, care riscă să întoarcă România într-un trecut de care am încercat să ne desprindem, cu mari eforturi, timp de 25 de ani.

PNL consideră că acum este momentul ca forțele politice responsabile din Parlament să demonstreze românilor că sunt capabile să ia o decizie prin care cetățeanul să fie pe primul loc şi, ca în orice democraţie sănătoasă, cetăţeanul să fie cel care decide viitorul României, la urne”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.