Acasă Cultură „Cuvântul Regelui”, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”

„Cuvântul Regelui”, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”

57

La Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, din Slatina, miercuri, 10 iunie a.c., a avut loc lansarea DVD-ul „Cuvântul Regelui”, care cuprinde o serie de dialoguri cu Regele Mihai, realizate de Marilena Rotaru în perioada 1991–1995, momente din încercările de a reveni în ţară, precum şi diverse vizite pe care le-a avut în România.

Evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria lui Paul Matiu, directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”, care a părăsit lumea materiei acum un an, pe 9 iunie 2014. Gazda evenimentului a fost directorul Florian Cârstea, iar printre invitaţi s-au numărat: Ioan Paul Popescu – membru în Consiliul de Onoare al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), Nicolae Coande – secretar al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Paul Aretzu, cristic literar. Cel mai important invitat a fost jurnalista Marilena Rotaru, copreşedinte al ANRM, autoare a mai multe documentare, publicistă şi romancieră. Aceasta este cunoscută publicului larg, datorită mai multor emisiuni la Televiziunea Română, printre care: „Memoria exilului românesc”, emisiune de dialoguri cu mai multe persoane exilate de origine română;  documentare şi interviuri cu şi despre Regele Mihai, membri ai Familiei Regale, care au apărut în emisiunea „Ora Regelui”, de la TVR.

În cadrul lansării DVD-ului „Cuvântul Regelui”, mai mulţi elevi au fost premiaţi de Alianţă, pentru desenele lor cu tematică monarhică. Aceştia au primit diplome şi un exemplar gratuit al scumpului DVD, care costa 50 de lei. Micuţul artist plastic, Luca Szocs, în vârstă de 10 ani, a primit Diploma de Excelenţă.

La final, înainte de desfacerea sticlei de şampanie în cinstea celor 67 de ani de căsătorie ai cuplului de regi Mihai şi Ana, cei care au primit DVD-urile ca premii au stat la rând pentru a primi un autograf din partea Marilenei Rotaru, iar alte câteva persoane l-au cumpărat. Restul de DVD-uri, necumpărate, au fost puse în cutie, cu speranţa că vor fi cumpărate de alte persoane care vor să revadă un monarh care se află printre noi: Regele Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.