Acasă Cultură A trecut un an de la plecarea spre eternitate. Bustul lui Paul...

A trecut un an de la plecarea spre eternitate. Bustul lui Paul Matiu, dezvelit la Biblioteca Judeţeană din Slatina

197

La un an după trecerea la cele sfinte, familia fostului director al Bibliotecii Judeţene din Slatina, Paul Matiu, prietenii şi cunoştinţele, şi-au adus aminte de omul, profesorul, istoricul, cel care a fost director timp de 20 de ani al celei mai importante instituţii de cultură din urbe.

Paul Matiu s-a stins din viaţă după ce bătăile inimii s-au despărţit de acesta, în a noua zi a celei de-a şasea lună a anului 2014, la aproape 63 de ani. Acum, după un an, care a trecut repede, Paul Matiu s-a întors la cea de-a doua sa casă, Biblioteca Judeţeană, sub forma unui bust, dezvelit de autorul lucrării, Marcel Duţu, şi Gabriela Matiu, soţia celui care a condus instituţia de pe bulevardul A.I. Cuza, vis-a-vis de Prefectura Olt. Bustul a fost finisat în ziua dezvelirii sale.

La eveniment, au fost prezenţi prefectul judeţului Olt, profesorul Silviu Neacşu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, ziarişti consacraţi, directorul Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică, Aurelia Grosu, șef de secție în cadrul ,muzeului, care au ţinut scurte cuvântări, şi-au amintit cu drag de Paul Matiu.

Sub conducerea sa, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” a devenit una dintre cele mai respectate instituţii, modernă şi mereu deschisă, aşa cum este şi acum sub conducerea lui Florian Cârstea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.