Acasă Actualitate AIASTA NU SE “MAI” POATE!

AIASTA NU SE “MAI” POATE!

177
 
Un număr uriaș de români se declară total nemulțumiți de politicienii țării, de administrarea ei, căci sunt împiedicați să-și ducă la bun-sfârșit proiectele și viața. ROMÂNIA este o țară uluită de ceea ce se petrece cu ea, căci este dominată de HAOS, DEZORGANIZARE, la mâna mincinoșilor, escrocilor, falsificatorilor.
 
De 25 de ani, modul de a conduce și a face politică s-a dovedit a fi un EȘEC, deoarece DOMINANTELE care s-au impus în societatea românească, drept ADEVĂR ABSOLUT și nu relativ, sunt CORUPȚIA și INFRACȚIONALITATEA MORALĂ.
Lumea cinstită românească are pe buze o singură întrebare: CINE SCAPĂ ȚARA NOASTRĂ DE O GUVERNARE, CONDUCERE ȘI ADMINISTRARE IRESPONSABILĂ ȘI PLINĂ DE CORUPȚIE?
AȘA NU SE MAI POATE! Nu se mai poate continua în acest mod, căci rezultatul va fi șubrezirea permanentă a democrației, iar ROMÂNIA nu va mai semăna cu nimeni în această LUME.
Nu întâmplător, în pofida unei retorici virulente a unor politicieni sau comentatori, GUVERNUL și PARLAMENTUL se plasează pe ultimele locuri în lupta ANTICORUPȚIE, fiind adesea percepute că TOLEREAZĂ pe CORUPȚII DE CLASĂ. Ba, mai mult, din partea acestor INSTITUȚII FUNDAMENTALE, se aud tot mai des atacuri radicale împotriva instituțiilor de justiție, împotriva unei justiții independente și riguroase. Cu atât mai condamnabilă e o asemenea „atitudine”, când ea este rostită în gura mare de al doilea om în stat – EXPIRAT, și al patrulea om în stat – SUSPECT PENAL, și mulți „ALEȘI AI NAȚIEI”, cu același mentor comun – LIPSA DE ONOARE.
 
Dar, cu cât aceștia sunt mai „brutali în gusturi și discursuri”, cu atât RECOLTA DE TICĂLOȘI CORUPȚI, DE RANG ÎNALT este mai bogată. De ce oare, ne întrebăm când acești TICĂLOȘI, în cârdășie cu ALȚI MARI OAMENI POLITICI au RUINAT ȚARA și POPORUL?!
Insatisfacția populației cu privire la uriașa dimensiune și consecințele dramatice ale CORUPȚIEI este puternică și uriașă, și ca urmare etichetele negative la adresa CONDUCĂTORILOR abundă. Această atitudine este pe deplin justificată și ea reprezintă REACȚIA POPULARĂ față de faptul că cei care GUVERNEAZĂ și CONDUC țara nu sunt în stare s-o facă, iar INCOMPETENȚA, CORUPȚIA și INFRACȚIONALITATEA MORALĂ nu le sunt străine.
 
DE CE este TIMPUL și CAZUL să LE-O SPUNEM FRANC și TRANȘANT?
Din două motive:
1. Au fost acuzați și chiar CONDAMNAȚI – prim-miniștrii, miniștrii, parlamentari, baroni locali, „afaceriști” (a nu se înțelege doar oameni de afaceri), moguli din mass-media, primari, președinți de CJ, finanțatori, mafioți, oameni de cluburi de fotbal etc…
2.  În procent de 99, 99% planează „BĂNUIALA DE VINOVĂȚIE” – cum e percepută de populație – asupra tuturor, implicați la un nivel sau altul, într-o formă sau alta, în POLITICĂ, GUVERNARE, ADMINISTRAȚIE, AFACERI ș.a.m.d.
CA URMARE, AZI, numărul celor care cred în VINOVĂȚIA acuzaților de tot felul este tot mai mare chiar înainte de pronunțarea justiției. Nu este ZI DE LA DUMNEZEU – vorbă înțeleaptă românească –, în care să nu iasă la iveală cutremurătoare MATRAPAZÂCURI provocate de „LUMEA MARE și TARE” din ROMÂNIA. Poporul își exprimă tot mai mult încrederea în justiție, în instanțele ei (DNA, PARCHETUL GENERAL, Î.C.C.J) ca și în SRI, ANI, numai că există și o doză însemnată de nemulțumiri, cu privire la durata (se poate citi TĂRĂGĂNEALĂ) unor cauze și procese care privesc pe unii dintre „GRANGURI”!
În paralel crește ANTIPATIA față de INSTITUȚIILE STATULUI, fie el și PARLAMENT, GUVERNANȚI, MOGULI și diverși GURĂ-CASCĂ, ce, cu o IPOCRIZIE fără margini încearcă pe diverse căi (chiar „fabricând” acte normative, proiecte de legi, ordonanțe) să obstrucționeze JUSTIȚIA și să pună presiune pe „slujitorii” acesteia.
Acești „INDIVIZI” au statuat parcă o NOUĂ TEZĂ și anume că RĂUL numit CORUPȚIE ține nu doar de BUNUL-SIMȚ ci și de DOCTRINĂ, căci el (RAUL) se confundă în ROMÂNIA cu toate DOCTRINELE și fac totul pentru „PROSPERITATEA” CORUPȚIEI.
Cu cât cetățeanul cere stârpirea CORUPȚIEI, cu atât ea proliferează prin  „grija” celor care au menirea s-o prevină și chiar s-o lichideze. Atunci când simt „presiunea” cetățenească crescută la cote mari politicienii noștrii de toate culorile „pasează” pisicile în curțile vecine cu un tupeu debordant, șuierându-și printre dinți.
 
Așa s-a ajuns că în ROMÂNIA, CORUPȚIA „nu se predă”, căci:
OPOZIȚIA este fărumițată și de fiecare dată oferă spectacole publice (fie ele și moțiuni) lamentabile;
PUTEREA, fie că e vorba de PREȘEDINTE (trai pe vătrai), PREMIER (suspectat penal), DIVERȘI LIDERI (mai mari sau mai mici), au o dezagreabilă siguranță de sine, o opinie ofensiv euforică pe care le afișează cu o nonșalanță aproape candidă; Și atunci, cum să avem o ȚARĂ DREAPTĂ, când diriguitorii ei își datorează politica și existența NEDREPTĂȚII?
Sigur, înțeleg și eu că, dată fiind slăbiciunea umană, DREPTATEA nu este niciodată COMPLETĂ și DEFINITIVĂ, dar tocmai din acest motiv se impune ASUMAREA unei LUPTE PERMANENTE cu CORUPȚIA și NEDREPTĂȚILE PROPRII și ale ALTORA.
Dacă NU, atunci, STIMAȚI CONDUCĂTORI și GUVERNANȚI, de 25 de ani și de toate culorile, în ROMÂNIA vor „ÎNFLORI” ilegalitatea, furtul, minciuna, neîncrederea și CORUPȚII cu care veți intra într-o paradoxală COMPLICITATE, iar ȚARA MEA, din păcate, va rămâne COADA și RUȘINEA EUROPEI (numai și numai DIN CAUZA VOASTRĂ!).
 
Prof.
ION PĂTRAȘCU – Slatina, județul Olt
Articolul precedentO promisiune onorată: Mihai Cîrloganu şi tineri din TNL Olt, în Parlamentul European!
Articolul următorŞtefan Văduva, iniţiatorul unei acţiuni de salubrizare. La Stoeneşti. De Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

2 COMENTARII

 1. Conform unui sondaj Eurobarometru dat publicitatii de Comisia Europeana, aproximativ trei sferturi din europeni considera coruptia o problema extrem de grava si sunt de parere ca ea este prezenta la toate nivelurile in guvernare.

  „Coruptia este o boala care distruge o tara din interior, subminand increderea in institutiile democratice, erodand responsabilitatea conducerii politice si facand jocul gruparilor de criminalitate organizata. Coruptia nu poate fi combatuta cu succes decat daca exista vointa si angajament la toate nivelurile de guvernare si de decizie”, a declarat Cecilia Malmstrom.

  In vara anului trecut, CE a adoptat un pachet anticoruptie prin care monitorizeze fenomenul coruptiei.

  Sondajul Eurobarometru a fost realizat pe 27 din statele UE in septembrie 2011:

  – 75% din europeni considera coruptia o problema majora in tara lor;
  – 40% sustin ca relatia prea stransa dintre mediul de afaceri si politica contribuie la coruptie, alti factori fiind lipsa de actiune din partea politicienilor (36%) si lipsa de transparenta in modul de cheltuire a fondurilor publice (33%);
  – confruntati cu anumite cazuri de coruptie, europenii au cel mai mult incredere in politie (42%) si in sistemul judiciar (41%) pentru gasirea unei solutii.

  In Romania situatia se prezinta astfel:

  – 78% dintre populatie considera ca in Romania coruptia este mai raspandita fata alte tari;
  – 30% dintre romani sustin ca exista coruptie in toate institutiile Uniunii Europene;
  – 17% sunt de parere ca exista coruptie in randul companiilor private;
  – 31% din romani s-au confruntat cu situatiile in care li s-a cerut sa dea sau primeasca mita;
  – 38% cred ca politicienii nu fac nimic pentru a combate coruptia.

 2. Miercuri, 10 iunie, Curtea Veche Publishing lansează DVD-ul „Cuvântul Regelui” realizat de Marilena Rotaru în Craiova și Slatina. Craiovenii sunt așteptați începând cu ora 11.00 la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 9), unde alături de autoarea DVD-ului vor lua cuvântul prof. univ. dr. Mihaela Albu și prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean. La Slatina, cititorii sunt invitați de la ora 17.00 la Biblioteca Județeană “Ion Minulescu” la o întâlnire cu Marilena Rotaru, Ioan Paul Popescu (membru în Consiliul de Onoare al ANRM) și Nicolae Coande (secretar al Teatrului Național “Marin Sorescu”).
  lansare cuvantul regelui sl crDVD-ul “Cuvântul Regelui” cuprinde o serie de dialoguri cu Regele Mihai realizate de Marilena Rotaru în perioada 1991–1995, secvențe din încercările Majestății Sale de a reveni în România (1990 și 1994), vizita de Paște din 1992 la Putna, București și Curtea de Argeș, precum și câteva momente din evenimentele și spectacolele realizate la Ateneul Român, cu participarea unor personalități de prim-plan ale societății românești: Ion Zamfirescu, Alexandru Paleologu, Dan Grigore, Sorin Dumitrescu.
  “Transformarea României din monarhie în republică este ilegală și ilegitimă din mai multe puncte de vedere. Întâi de toate, felul cum am fost obligat să semnez acel așa-zis act al abdicării, prin șantaj, amenințări. În plus, constituția noastră, care era în vigoare atunci, specifica foarte bine cum se putea schimba această constituție. Or aceste lucruri nu au fost câtuși de puțin respectate. S-a votat în parlamentul de atunci instalarea republicii, la repezeală, parlamentul era în vacanța Crăciunului, au adunat câțiva oameni, nici n-a fost numărul care trebuia să fie și au falsificat numărul de voturi. Așa că toată chestiunea asta, până acum, este ilegală și ilegitimă.” Regele Mihai I al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here