Acasă Actualitate Jandarmeria pe apă. Doi bărbaţi depistaţi de jandarmi că practicau pescuitul în...

Jandarmeria pe apă. Doi bărbaţi depistaţi de jandarmi că practicau pescuitul în perioada de prohibiţie

610
În cadrul unei acţiuni organizate joi, 4 mai a.c., pe cursul de apă al râului Olt, în zona lacurilor de acumulare Ipoteşti şi Drăgăneşti-Olt, la care au participat efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi inspectori piscicoli din cadrul A.N.P.A.,au fost depistaţi doi bărbaţi, B. Doru de 37 ani domiciliat în municipiul Bucureşti şi P. Marinel de 39 ani din comuna Gostavăţu, judeţul Olt, care pescuiau în perioada de prohibiţie. Cei doi au fost prinşi şi au fost ridicate, în vederea confiscării: o barcă pneumatică cu vâsle, un prostovol şi 430 metri liniari de plase monofilament interzise de lege. În cauză s-au întocmit procese-verbale de constatare a infracţiunilor la regimul piscicol, documentele şi uneltele de pescuit fiind predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.
          
„În perioada 11 aprilie – 4 iunie a.c., pe timpul executării misiunilor specifice de jandarmi, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a normelor legale instituite în domeniul pescuitului şi acvaculturii, în conformitate cu O.U. G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au aplicat 84 sancţiuni contravenţionale (37 avertismente scrise şi 47 amenzi) şi au constatat 19 infracţiuni la regimul piscicol, săvârşite de 12 autori.
Valoarea amenzilor aplicate 28.600 lei.
Unelte de pescuit interzise de lege folosite la braconaj, ridicate în vederea     
confiscării:
7.500 metri liniari tip pripon, cu aproximativ 2.600 cârlige;
9.055 metri liniari plase tip setcă monofilament;
3 prostovoale;
4 ambarcaţiuni;
2 unelte înţepătoare-agăţătoare.
Conform Ordinului Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, numărul 152 din 5 februarie 2015, privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2015, în perioada  11 aprilie – 9 iunie inclusiv, sunt instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti.
În toate cazurile privind infracţiunile constatate, documentele întocmite de jandarmi şi obiectele ridicate, au fost înaintate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.