Acasă Actualitate Darius Vâlcov, un nou dosar. Glonțul… glonțul este mai ieftin, domnilor!

Darius Vâlcov, un nou dosar. Glonțul… glonțul este mai ieftin, domnilor!

48
 
 
Miercuri, 3 iunie, DNA – structura centrală, a emis un comunicat de presă. Care-l vizează pe Darius Vâlcov. Cred că numele vă spune ceva: fost primar al Slatinei, fost senator, fost ministru de Finanțe. În noua cauză, serviciul de PR al DNA transmite următoarele:
 
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de:
VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, la data faptei senator, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă.
În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localități din județul Olt, suspectul Vâlcov Darius Bogdan i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei. Banii au fost pretinși în schimbul intervenţiei suspectului Vâlcov Darius Bogdan pe lângă factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., astfel încât societatea pe care o reprezenta denunțătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.
Ulterior, suspectul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, în două tranșe (în luna septembrie 2014 și în luna februarie 2015).
Suspectului Vâlcov Darius-Bogdan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
În dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.
Denunțătorul este, cel mai probabil, omul de afaceri, liberalul la bază, Sorin Păduraru.
Dincolo de faptul că nu cunoaștem și poziția celui incriminat, rămâne, așa, ca o întrebare: de ce i-a luat atât de mult afaceristului să-și amintească amănuntele devenite… suspiciuni rezonabile? Pe undeva, în această nouă poveste, apare și numele lui Cătălin Rotea. Cum am zis-o de nu știu câte ori: „Doar un om nepotrivit în locuri nepotrivite”.
Altfel, vizavi de inculpatul Darius Vâlcov: glonțul… glonțul ar fi mai ieftin! Poate că în acest fel vor avea și alții somnul ușor, fără insomnii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.