Acasă Actualitate AU ÎNEBUNIT TELEVIZIUNILE

AU ÎNEBUNIT TELEVIZIUNILE

48
 
În ultima vreme, perimetrul televizual al țării involuează în nemiloase răfuieli politico-justițiare, parcă mai mult ca oricând. Hărțuiala și zâzania, persecutarea și amenințarea, mai mult sau mai puțin voalate, construite uneori pe faiomoase formule caragialești, cultivă cele mai aberante paradoxuri.
 
Din acest motiv, „nu știu alții cum sunt”, dar eu nu sunt deloc mulțumit de ceea ce văd. Ceea ce văd este un balamuc, o debandadă care înfățișează parcă o țară scindată. Pe de o parte, o pătură jurnalistică TV, partizană și aliniată unei clase politice clientelar-economice, care și-a asumat un fel de „sclavie aurită”, iar pe de alta o categorie de „indispensabili” cu o anvergură intelectuală care merge pe minus cu invitați permanenți care „defilează” seară de seară cu incompetență.
Acești „înțelepți ai neamului”, de ambele sexe, sunt tot mai lipsiți de simțul realității pentru că cel al responsabilității a dispărut demult. În fiecare seară, toți acești inși, în calitate de „deloc moderați moderatori”, analiști și „canaliști”, patronează, la ordinul mogulilor, cele mai isterice spectacole într-o frenezie fără sens și fără o țintă reală în afara de acela de a provoca un uriaș stres social național.
Aceleași mutre, la toate televiziunile, seară de seară abordează de regulă „același subiect” ordonat de mogul, într-o tandră concordie, adică mereu de acord unele cu altele, ca niște eroi „meînfricați” ai luptei cu ce nu-i convine patronului, fie că e BĂSISM sau ANTIBĂSISM ori AIUREA.
 
Fără să-i urmăresc cu insistență și fără un efort prea mare, le-am identificat profilul social, moral și politic al acestor „NEICA NIMENI” care mai mult „urlă” cu ochii ieșiți din orbite decât să „raționeze”, temându-se de lege și într-un climat dominat de lege.
În toate emisiunile lor, aceștia au rolul de hărțuitori „volubili” pentru care nu contează nici regulile, nici normele de bun simț, ci doar „replica de rupe gura”, ghiontul, libertatea de a jigni fără pic de decență și bosumflându-se atunci când nu „le iese pasența”. Ba, mai mult, atunci încep să dăscălească, să țină discursuri „educative”, crezându-se un fel de pedagogi trimiși să „civilizeze” poporul care „nu înțelege.
 
Și, uite așa, bravele TELEVIZIUNI ROMÂNEȘTI fac mai mult ZGOMOTE, umblă după audiență spre a-l gâdila pe mogul, ajungând doar FABRICI DE VORBE GOALE, ce exprimă de fapt „criză de concepte, idei și chiar „oameni”. „Actualitatea” pentru TELEVIZIUNILE ROMÂNEȘTI se reduce la SUBIECTE prin care să manipuleze și să prostească milioane de oameni, transformându-i în VICTIME NAIVE care cred că așa află „realitatea”, dar de fapt se produce un RĂU FOARTE MARE – DEPENDENȚA de TV sau zăcutul în fața televizorului.
În acest fel TELEVIZIUNILE ROMÂNEȘTI „au trecut” pe ultimul loc INTERESUL NAȚIONAL fără să le intereseze cum este guvernată ROMÂNIA, în schimb ne otrăvesc în permanență cu IPOCRIZIE, PROSTIE, PUPĂTURI, GHIONTURI, CARAGHIOSLÂCURI și TRIVIALITĂȚI presărate cu episoade „picante”.
 
Mai concret, TELEVIZIUNILE cu pricina afectează profund societatea și civilizația reușind performanța care se cheamă – IMBECILIZAREA prin TELEVIZIUNE astfel că în scurt timp vom asista la răsturnarea totală a valorilor tradiționale și anularea capacităților normale sănătoase.
Tot mai mult asist cum se încearcă prin TV să se transmită mesaje dezaxate care conduc de fapt la scăderea îngrijorătoare a potențioalului intelectual al noilor generații care se hrănesc mai mult din programele TV decât din „lectura cărților”.
Așa se rostesc în fiecare seară tone de vorbe cu prea puțină acoperire în fapte și care, inundând spațiul public i-au făcut pe oameni să se certe, să se împartă în tabere PRO și CONTRA încurajând un fel de AGRESIVITATE SOCIALĂ.
 
Din păcate, tot mai mulți oameni privesc la televizor înhalând o cantitate tot mai mare de otravă publică provocând adevărate RĂNI care se vor cicatriza greu, mai ales pe fondul unor probleme economice și sociale tot mai grave  cu care ne confruntăm.
Despre moderatori și moderatoare nu putem spune decât că, seară de seară atacă, la „ORDIN și COMANDĂ” când burzuluiți, gogonați și caraghiși, când nărăvași, guralivi și prost-crescuți și „răi de gură”. Alteori, fie melancolici, fie inocenți, dar cu invitați, unii mai candizi, alții mai licheluțe, alții răi și proști, trec la cotonogeala celor care sunt pe lista dată de mogul, atingând „înalte” cote de reflexiune metafizică.
Și, tot așa, transformă „situațiunea” în polemică partizană, stimulează țipete, manipulează gemete pentru a le transforma în „urlete” provoacă ceartă, „trag de urechi” și asigură degringolada, crezând că în acest fel emisiunea e credibilă.
 
În sfârșit, acești gazetari de televiziune, în ultima vreme, conduși de un simptom de prastă-creștere, cu discrete fibre de paranoia, prestează la ore fixe, zi de zi, cu „lăcomie” și nesimțire, aceleași teme care le „ard” mocnit în creier, cu aceleași opinii, opțiuni politice, aceeași retorică ce, în final, în cel mai bun caz, „PLICTISESC”.
Oricum, TELEVIZIUNILE ROMÂNEȘTI au „reușit” performanța de „INVOLUȚIE” de a face zi de zi și ceas de ceas „CIRC” încadrat și limitele PROSTULUI-GUST, bătând câmpii, făcându-și de cap fără opreliști și scrupule.
Am ajuns să nu mai pot suporta când văd că toate TELEVIZIUNILE sunt „SUBORDONATE” politic sau unor „INDIVIZI CONDUȘI DE EXCESE” și că diferența între „CE SE CADE” și „CE NU SE CADE” este anulată.
 
Prof.
ION PĂTRAȘCU – Slatina, Olt
 
PS.
BRAVI „slujitori” TV, știați că „Guvernul actual a împrumutat 12 miliarde de euro în doi ani, doar pentru a suplimenta bugetul de stat, nu pentru a face investiții” și că există riscul de insolvență peste câțiva ani, dacă se ignoră investițiile, fapt pe cât de grav, pe atât de „UITAT”, chiar și la ultimul bilanț? Am naivitatea să cred că va veni vremea când TELEVIZIUNILE vor dezbate asemenea teme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.