Acasă Actualitate La Fărcaşele. Accident feroviar, soldat cu decesul unei persoane

La Fărcaşele. Accident feroviar, soldat cu decesul unei persoane

522

În jurul prânzului zilei de 23 mai a.c. s-a produs un accident feroviar la o trecere la nivel cu calea ferată, în comuna Fărcașele, sat Fărcașul de Jos. Protagoniştii accidentului au fost trenul InterRegio 1692, Timișoara-București Nord și un autotren încărcat cu pietriș.

„La fața locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forțe și mijloace din cadrul Detașamentului Caracal ( un echipaj SMURD ), Gărzii Stoenești (o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare ) și Grupa Operativă a ISU Olt, condusă de Împuternicit prim-adjunct al inspectorului-şef, colonel Costel Belbea și şeful Centrului Opreațional al ISU Olt, Colonel Dorel Predescu (o autospecială pentru primă intervenție și comandă). În sprijinul pompierilor a venit și o ambulanță de la SJA.

Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea șoferului autotrenului, în vârstă de 48 de ani, din Caracal, găsit în capul tractor al autocamionului, la aproximativ 400 de metri de locul impactului, în stare de inconștiență. Acesta a fost scos din cabina grav avariată, după aproximativ 10 minute, fiind preluat, fără puls, apneic, cu midriază fixă și traumatisme multiple de personalul medical. Aceștia au început imediat manevrele de resuscitare, fără rezultat favorabil, decesul fiind constatat de SJA. În momentul producerii accidentului, în tren se aflau aproximativ 160 de călători, niciunul dintre aceștia nu a necesitat îngrijiri medicale. Conductorul de locomotivă, în vârstă de 35 de ani, din orașul Balș, a fost rănit ușor în urma impactului (excoriații la față și membrele superioare) și a fost asistat medical la locul intervenției.”, se arată într-un comunicat remis de ISU Olt.

Cercetările la faţa locului au fost desfăşurate de Poliţia Municipiului Caracal, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Accidentul a produs şi întreruperi ale traficului feroviar până la ora 15.45, fiind afectate trenurile de călători InterRegio 1824 – Deva-București care a staționat în gara Caracal, InterRegio 1691 – București-Timișoara care a staționat la intrarea în comuna Fărcașele și Regio 9006 – Craiova-București care a staționat în gara Caracal. Trenul implicat în accident a fost retras în gara Caracal, iar vagoanele au fost cuplate la trenul InterRegio 1824, preluând toți călătorii care circulau spre București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.