Acasă Politic PNL îi taie „craca” PSD-ului

PNL îi taie „craca” PSD-ului

67
Partidul condus de premierul României, deputatul Victor Ponta, folosește politic tema Codului Silvic pentru a promova corupția și hoția în silvicultură, după cum spune PNL. Partidul care a dat preşedintele României, în noiembrie 2014, consideră că PSD nu are nici un interes pentru a proteja pădurea, ci din contră.
Vă prezentăm, în cele ce urmează, conţinutul comunicatului de presă remis de PNL Olt:
„Codul Silvic promovat de PSD conține ZERO măsuri de protecție a pădurilor împotriva tăierilor ilegale.
Tăierile ilegale și defrișările masive sunt principalele probleme, care se perpetuează prin complicitatea și iresponsabilitatea guvernului PSD și a majorității parlamentare controlată de PSD.
Potrivit Curții de Conturi, valoarea tăierilor ilegale raportate în urma controalelor se ridică la 5 miliarde de euro, cifră care în realitate este și mai mare, capacitatea de control în acest sector fiind ea însăși limitat.
Prin noul cod silvic, PSD nu numai că nu încearcă să stopeze tăierile ilegale, dar le și încurajează prin permiterea tăierii fără restricții a pădurilor de sub 10 ha, fără a exista condiționalități legate de amenajamentul silvic (document tehnic care face radiografia pădurii respective și menționează cotele posibile de tăiere). Legea lasă loc proprietarilor păduri de peste 10 ha să le parceleze însuprafețe mai mici de 10 ha și să ocolească restricțiile impuse de amenajamente.
PNL a adoptat o rezoluție care prevede foarte clar adoptarea unei legislații care să transforme România dintr-o țară exportatoare de materii prime într-o țară care export produse finite din lemn (mobilă).
PNL a încercat promovarea unei astfel de legislații, dar s-a lovit constant de opoziția PSD, partid al cărui interes este umplerea buzunarelor clientele politice indiferent de prețul plătit de populație.
PNL a susținut cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, care sesizează o serie de probleme grave. PSD a manipulat politic acest subiect pentru a distrage atenția de la prevederile care facilitează în realitate defrișările.
Observațiile președintelui Iohannis privind pragul de 30% impus pentru achiziționarea/procesarea masei lemnoase se bazează pe observațiile Consiliului Concurenței privind încălcarea normelor europene privind piața liberă.
Pragul de 30% nu face decât ca firmele dominante să fie puse la adăpost de eventualele sancțiuni ale Consiliului Concurenței în materie de monopol. Se creează premise unor monopoluri în piață de până la 30%, în condițiile în care acest prag a fost stabilit în mod arbitrar (putea fi la fel de bine 10 sau 15%).
Între cota de 30% și defrișările ilegale NU există nicio legătură, așa cum încearcă să manipuleze PSD. Actualul Cod Silvic NU conține nicio prevedere care să prevină defrișările și să stopeze CORUPȚIA personalului din domeniulforestier!
PNL consideră că proiectul trebuie retras din plenul Camerei Deputaților și întors în comisiile de specialitate pentru dezbatere reală.
PNL a făcut DOVADA că susține măsuri concrete de prevenire a defrișărilor ilegale prin amendamentele depuse la Codul Silvic și prin actele normative promovate când s-a aflat la guvernare și respinse ulterior de PSD.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.