Acasă Administrație Prefectul Neacșu se implică. Șenalul navigabil al Dunării trebuie curățat!

Prefectul Neacșu se implică. Șenalul navigabil al Dunării trebuie curățat!

99
Având în vedere sprijinul solicitat de Primăria orașului Corabia privind întreținerea șenalului navigabil pe Dunăre, Instituția Prefectului – Județul Olt a solicitat Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, în calitatea sa de instituție competentă, analizarea și dispunărea măsurilor legale care se impun.
 
„În urma solicitării noastre, Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați a precizat că în zona portului Corabia navigația pe Dunăre se desfășoară departe de port, pe o traiectorie stabilită din anul 2011 și comunicată prin Avizul de Navigatori nr.48/2011.
În ceea ce privește accesul navelor și convoaielor în Portul Corabia și invers, acesta este asigurat prin zona de la km 626, în momentul de față adâncimile fiind suficiente pentru navigația până în zona portului. Conform Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, care derulează programul FAST DANUBE, ce are ca obiectiv îmbunătățirea navigației pe sectorul comun româno-bulgar, în cadrul acestui proiect va fi analizat și accesul în Portul Corabia prin zona amonte, situată la km 633 – km 632”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Olt, semnat de prefectul județului, profesorul Silviu Neacșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.