Acasă Actualitate D’asta nu aveam noi bani pentru Poliția Locală Slatina, nu?

D’asta nu aveam noi bani pentru Poliția Locală Slatina, nu?

81
Nu renunțăm! Mergem mai departe! Pas cu pas. Subiectul nu e încheiat deloc. Acum câteva zile, prefectul județului Olt, profesorul Silviu Neacșu, retrimitea la Primăria Slatina o hotărâre adoptată de conisliul local prin care se viza restructurarea a nu mai puțin de zece posturi din aparatul subdimensionat al Poliției Locale.
 
Mașina de vot pesedistă a funcționat după un rateu. Cu mânuțele sus, echipa aleșilor locali validase propunerea executivului condus de conservatoarea Mihaela Stana. Cea pe care, dacă o iei repede, nici nu știe cine e președinte la PC: Turcitu sau Niță.
Una dintre motivațiile proiectului era… lipsa banilor. Lăsând de-o parte conotația morală a invocării acestui aspect, în condițiile date de scandalurile de corupție, noi am mai găsit un document. Bun de citit de prea-adormiții responsabili ai Serviciului Român de Informații și cei ai Poliției Române. Adică, bani pentru pază la obiective sunt, dar nu putem scrie pe ei destinație: Poliția Locală Slatina. Alte interese…
Așa că, pentru pază la Unitatea Militară, Sala Polivalentă, Stadion, Cercul Militar, Liceul de Constucții, Sediul Primărie, Direcția Economică, Esplanadă, Plajă Olt (deși acolo e șantier), prin „Programul de reparații, servicii, întreținere și procurare obiecte de inventar dezvoltare publică pe 2015 cu finanțare din bugetul local”, sunt alocați nu mai puțin de 16 miliarde și două sute de milioane lei vechi. Iar dacă s-ar fi vrut și nu s-ar fi vizat interese ascunse, obiectivele respective puteau fi păzite de Poliția Locală Slatina.
În fața unei asemenea situații, Mihaelei Stana i-ar trebui un supliment de fond de ten. Cunosc vreo douăzeci de polițiști locali, gata să facă chetă, chiar și cu banii lor neprimiți pentru uniforme, pentru a rezolva speța. Și, dacă ar strânge în plus, le-ar putea cumpăra și o oglindă aleșilor locali ai PSD, pentru ca oamenii ăștia să se poată privi singuri în ochi.
 
Mai departe, nu ne interesează dedesuptul, cine ar fi cu paraîndărătul și care era firma pregătită să numere petalele panseluțelor de pe Esplanadă. Ne oprim aici, pe speța dată.
Altfel, știați că spălatul mașinilor de la Primăria Slatina, într-un an, costă două sute de milioane lei vechi? La trei mașini, cu zece lei spălarea, ar însemna ca mașina primarului să stea vreo… două sute de ore pe zi sub spuma lui Delano Chirimbu.
 
Sănătate și La Mulți Ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.