Acasă Actualitate Propunerile lui Marin Postolache…

Propunerile lui Marin Postolache…

261

Sâmbătă 18 aprilie și duminică 19 aprilie 2015, la Buzău, a avut loc întâlnirea Asociației Patronatului Național Român.

PATRONATUL NAȚIONAL ROMÂN (P.N.R.) este o organizaie non- profit, apolitică și independentă, care reunește, pe baza liberului consimțământ, patroni individuali, asociații patronale, precum și altele similare, din toate ramurile de activitate Economică și socială, fără nici o discriminare de naționalitate, sex, rasă, convingeri religioase sau ideologice, ori de altă natură, conform prevederilor art.1 din legea 356/2001.

Din partea Filialei Olt, la reuniunea de la Buzău a participat vicepreședintele Marin Postolache. Fost director al companiei municipale de distribuție a apei, în vremea când, pentru prima dată, slătinenii au putut beneficia de acest serviciu non-stop, fost viceprimar al municipiului Slatina, Marin Postolache a profitat de cadrul oferit de reuniunea de la Buzău, pentru a supune atenției teme ale actualității.

În opinia sa, reducerea TVA de la 24 la 9% are și o față întunecată. Retoric, Marin Postolache a adus în atenția auditoriului un punct de vedere: „Producătorul agricol înființează culturi prin achiziții de imputuri, unde TVA este 24%. Îngrășăminte, ierbicide, pesticide, carburant, toate poartă această taxă. Produsul final este supus comerțului, conform noilor modificări din Codul Fiscal, cu un TVA de 9%. În acest caz, avem o diferență de 15%. Iată de ce, o reducere a TVA-ului trebuie continuată pe întregul lanț al producătorului”.

În altă ordine, în contextul acțiunilor desfășurate de către cei de la antifraudă, prin care au fost închise numeroase activități comerciale, Marin Postolache a expus la întâlnirea de la Buzău introducerea unei prevederi legislative prin care, înaintea sancțiunii firmei, răspunderea să aparțină persoanei aflată în relația directă cu partenerul, clientul aflat în situația de a solicita și de a primi bonul fiscal.

Ambele puncte de vedere au fost asumate, însușite în consecință, iar Patronatul Național Român reprezintă o forță.

PATRONATUL NAȚIONAL ROMÂN, în activitatea sa, respinge orice ingerință, venită din partea instituțiilor puterii, fie aceastea de natură politică sau administrativă, bucurându-se de autonomie deplină. PATRONATUL NAȚIONAL ROMÂN susține ferm ideea integrării europene, aderând la idealurile și interesele „Instituțiilor Comunitare”, prin intermediul organismelor și asociațiilor patronale internaționale, în vederea susținerii, aplicării și respectări drepturilor fundamentale ale omului, pe care le consideră intangibile.

PATRONATUL NAȚIONAL ROMÂN, prima organizație patronală din România, a căpătat personalitate juridică la data de 08.03.1991, fiind continuatoarea tradițiilor patronale românești și provenind din fosta Uniune Economică Româna a Întreprinzătorilor Particulari (UERIP), inființată la 01.06.1990.

Articolul precedentRATEUL UNEI EMISIUNI TV
Articolul următorCum putea Iulică Oane să intre în istoria orașului Corabia…

1 COMENTARIU

  1. Salut intiativa de infiintare a acestui patronat.
    Asteptam de mult infiintarea unui organism care sa apere interesele IMM-urilor, adevaratele creatoare de bunuri materiale.
    Problema se pune daca aest organism poate apara interesele acestora si modalitatea de impunere in fata guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here