Acasă Actualitate Ce au în comun jandarmii și preoții? Lucrează în noaptea de Înviere

Ce au în comun jandarmii și preoții? Lucrează în noaptea de Înviere

66

Perioada Sărbătorilor Pascale este una încărcată pentru jandarmii olteni. Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor acţiona zilnic la nivelul judeţului Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

„Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii olteni vor asigura ordinea publică în zona Catedralei Episcopale din municipiul Slatina, în zona Mănăstirilor Clocociov şi Brâncoveni şi a lăcaşurilor de cult din localităţile Movileni şi Bacea. Totodată, jandarmii olteni vor fi prezenţi şi la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă în localităţile Izvoarele, Dăneasa, Movileni, Brâncoveni şi Tia Mare.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii Călui şi la activităţile cultural-artistice organizate în localităţile Redea, Studina şi Vişina.

Jandarmii vor fi prezenţi în proximitatea lăcaşurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces către acestea, pe timpul afluirii şi defluirii cetăţenilor. La nivelul tuturor structurilor vor fi organizate echipaje de intervenţie, pregătite să intervină operativ la solicitările cetăţenilor.

În această perioadă vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate, în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în preajma discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Olt recomandă:

– cei care participă la manifestările religioase să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;      

  – în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi;

– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

– să manifeste atenţie pe timpul deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule, pe traseele de deplasare, precum şi pe timpul slujbelor religioase.

– pentru a solicita intervenţia sau sprijinul jandarmilor, cetăţenii pot apela non-stop, numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor aflate in misiune.”, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția amintită.

Jandarmeria Olt va asigura liniștea domeniului public, iar preoții trebuie să asigure liniștea spirituală a credincioșilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.