Acasă Cultură Proverbul lui Profeanu: Gutta cavat lapidem, non vi, sed sæpe cadendo

Proverbul lui Profeanu: Gutta cavat lapidem, non vi, sed sæpe cadendo

2491

Cartea „Acvila şi business-ul – principii de management din proverbe”, semnată de Virgil Profeanu, vine cu o abordare inedită asupra cuvântului plămădit de strămoşii latini şi români. Proverbele prezentate şi analizate în carte sunt sursă de inspiraţie pentru principiile managementului. Vă invităm să descoperim împreună proverbele latineşti şi române, aşa cum le vede Virgil Profeanu aplicabile în management.

Picătura găureşte piatra nu prin forţă, ci prin continua ei cădere – O picătură de apă scobeşte o piatră, nu prin forţă, ci prin cădere repetată

Traducere Virgil Profeanu: O picătură de apă scobeşte o piatră, nu prin forţă, ci prin cădere repetată

Sens primar: Cunoscut pentru scrierile sale poetice, Ovidiu a lăsat, prin forţa repetată a inspiraţiei sale transpusă în versuri, o amprentă în cultură

Concluzii: Deşi elementele ce contribuie la atingerea unui obiectiv sunt numeroase şi o parte din ele sunt în afara controlului nostru, principalele elemente care conduc la rezultatul dorit sunt: viziunea, planificarea, perseverenţa în îndeplinea paşilor, maleabilitatea în schimbarea şi adaptarea planului la noile condiţii apărute pe parcursul derulării procesului productiv.

Principiul pe baza proverbului, aplicabil în management (general şi executiv):

– Alegerea materiei prime şi a uneltelor necesare prelucrării ei trebuie să ţină seama întotdeauna de factori ca timp, răbdarea executantului, experienţa companiei.

– Planifică cu grijă și atenție paşii de urmat pentru atingerea obiectivelor şi realizează o descriere cât mai detaliată a acestora.

Omisiuni: Sub forma de gheaţă, apa sparge piatra şi îndoaie pana şi oţelul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.