Acasă Actualitate ROMÂNIA REALĂ PUSĂ LA ÎNCERCARE

ROMÂNIA REALĂ PUSĂ LA ÎNCERCARE

54
A sosit vremea confesiunii la DNA, pentru politicienii români, ce poate fi un prim pas spre „mântuire” prin pușcărie. Acum este momentul pentru cei mai mulți să-și pună întrebări privind HALUL în care au adus societatea românească și să-și explice de ce a ajuns „FIRESC” ca numeroși politicieni și afaceriști „să iasă” cu cătușe…
 
Dacă, AZI, am face o comparație a acestui sfert de secol capitalist, cu „CE A FOST”, măcar foarte pe scurt, trebuie să subliniem că „FOSTA ROMÂNIE”, timp de o jumătate de secol s-a modernizat, și-a consolidat sectoarele economice și sociale, iar sănătatea, educația și MORALA ocupau un loc de frunte în EUROPA.
Ori, tot AZI (de-ar fi măcar Azi), ROMÂNIA REALĂ, cu care suntem contemporani, alimentează o ANTITEZĂ dintre CE A FOST și CE ESTE, „între progresele VECHI” și „distrugerea în DESFĂȘURARE”. Fiecare zi scoate, la iveală, cu detalii, „CAZURI” tragice de CORUPȚIE, EVAZIUNE, ÎNȘELĂCIUNE, „EXPLOATARE” a celor mulți în care sunt implicați POLITICIENII de „toate gradele” și AFACERIȘTI de „tot soiul” care ne „făuresc” o nouă istorie rușinoasă, cu neobrăzare și impertinență, istorie care este speculată cu sârg de „cei” care nu ne vor binele.
 
Pornind de la această „NOUĂ STARE” vreau să fac o altfel de analiză a „REALITĂȚII” cu care ne confruntăm într-o ROMÂNIE „REALĂ”.
„ASASINII” NAȚIUNII escrochează ȚARA și POPORUL pentru a fura miliarde de euro. Ultimele cazuri înfăţişează cum sume enorme de bani, unele provenite din cele mai murdare surse, sunt „direcționate” către seifurile și buzunarele unor SAMSARI și BOGĂTAȘI, care au ajuns să dispună și să controleze resursele țării. În acest scop, aceștia au utilizat cele mai josmice mijloace, de la fraude financiare uriașe, alegeri trucate, mită, șantaj, sex, până la crimă.
Ca o axiomă, asemenea indivizi, care „s-au implicat o dată”,  nu „se vor mai opri niciodată” și vor rămâne implicați pe viață, și de foarte multe ori se vor integra chiar unor conspirații organizate și grupuri infracționale. Pentru ei, LĂCOMIA a devenit un puternic STIMULENT CORUPĂTOR în relație cu un „CONSUM” tot mai lacom al resurselor naționale.
Culmea „tupeului de actualități” la mulți politicieni pătați și afaceriști și care umblă cu cioara vopsită se traduce în „viețile” celor „care au reușit”, averile de tot felul, salariile scandalos de mari, reședințele superluxoase, automobilele, iahturile, bijuteriile și operele de artă, ba chiar la unii elicopterele și avioane particulare, sunt prezentate ca MODELE care să ne stimuleze pe noi, „PROȘTII CEI MULȚI” în sensul că „achiziționarea de bunuri” este o datorie civică.
Ori, acești ESCROCI, în goana lor dementă după ÎMBOGĂȚIRE, PUTERE și DOMINAȚIE distrug de fapt CIVILIZAȚIA ROMÂNEASCĂ.
 
În acești 25 de ani, CONTROLUL ASUPRA „TOTUL NAȚIONAL” a înlăturat de facto DEMOCRAȚIA, PUTEREA CELOR MULȚI „DAR MICI” și a promovat o bandă de „ASASINI” ECONOMICO-MORALI și ȘACALI, care strâng tot mai mult LAȚUL TICĂLOȘIEI asupra CIVILIZAȚIEI românești.
Ba, mai mult, EI au încălcat și principiul SEPARĂRII PUTERILOR în STAT îngenunchind națiunea românească cu istoria sa milenară, încât, azi, trăim cea mai SINISTRĂ perioadă de descompunere morală și spirituală a celor care pretind că ne CONDUC și „FAC” pentru binele națiunii.
În fiecare zi a ultimilor ani, asistăm la spectacole lamentabile cu evenimente „AMARE” cu „DIAVOLI” fără frică de Dumnezeu, chiar dacă unii dintre ei își fac SEMNUL CRUCII și se UNG cu MIR, în timp ce noi, cei mulți, suntem sfâșiați de ȘOC și FURIE și strigăm: „Nu mai fiți atât de TICĂLOȘI și LACOMI!”
În țară s-a conturat o categorie socială de TÂLHARI și PIRAȚI TEREȘTRI care, prin tot ceea ce fac, exprimă URA față de popor pe care-l tratează cu silă și dispreț, făurind în acest fel o altă fațetă (nedreaptă) a țării, care ne costă enorm în relațiile cu „LUMEA”.
Nu se pomenea în țara noastră să se încalce principiile seculare de etică și morală, atât de scumpe poporului. Dar, acești 25 de ani au transformat parcă și această coordonată, pur și simplu, peste noapte. S-a schimbat aspectul și cursul vieții curate și liniștite și prin „explozia” de cazinouri, hoteluri elegante, restaurante de lux, clădiri cu destinație „incertă”, spații de distracții amețitoare, „s-au favorizat” noi defecțiuni ale vieții, cu proxeneți și finanțatori de prostituție, droguri, dame de companie etc, care în multe cazuri de „OAMENI AJUNȘI” au periclitat comportamentul, atitudinea și viața de familie.
Afacerile cu „BANI MULȚI” și spălarea acestora s-au dovedit, în cele mai multe cazuri, a fi operațiuni clandestine, dar cei autorizați „să facă treabă” au manipulat cu tot felul de masterplanuri, programe de infrastuctură, coduri silvice și câte și mai câte, pentru care au „realizat” scenarii pentru modalități de a cheltui acei bani spre a se justifica infuzia sutelor de milioane de Euro. Și asta în timp ce țara este împovărată cu uriașe datorii pe care nu le va putea plăti niciodată, punându-se astfel sub semnul întrebării până și chestiunea securității naționale.
În replică parcă, perspectiva reală, pur economică, în toți acești ani, a fost 0 (zero) prin efectele ei asupra celor mulți, deși toți PUTERNICII ZILEI s-au împăunat cu încheierea de CONTRACTE PROFITABILE (pentru ei DA, pentru popor NU). Rezultatul acestei „mărețe politici” a fost SĂRĂCIE pentru NAȚIUNE, dar BOGĂȚIE pentru ei care se „scaldă” în bani de miliarde de Euro.
 
DA, este o cumplită SĂRĂCIA în ROMÂNIA, care ne menține mereu la marginea civilizației, noi românii fiind parcă „depășiți” de secolul al XXI-lea. Sunt multe milioane de oameni „frânți”, afectați de „VIOLENȚA” cu care îi tratează policienii noștri. Dar lumea românească îi urăște pe acești politicieni chiar dacă mai mult tace decât strigă, chiar dacă în ultima vreme pare epuizată. Politicienilor puțin le pasă însă că nu se bucură de simpatia poporului, dar pentru că au adus DEZONOARE și RUȘINE în societate, trebuie să se „cărăbănească” de la butoanele puterii și apoi să răspundă, nu prea târziu.
DNA demonstrează zi de zi că acest „deziderat” se desfășoară tot mai aprig pentru tot mai mulți LIDERI CORUPȚI, fapt pentru care rămâne INSTITUȚIA cu cea mai mare popularitate și încredere din partea națiunii.
Da, putem spune că DNA a „dezlănțuit” o nouă eră pentru JUSTIȚIE în lupta ei împotriva ticăloșilor, omniprezente și lărgite atât de mult încât includ cele mai variate domenii. Trebuie pentru că s-a născut un adevărat proces uriaș care „afectează” calitatea vieții pornind de la un nou „CONCEPT” numit LĂCOMIA.
Neobrăzarea merge până acolo încât acest CONCEPT este justificat printr-un principiu teoretic asupra CAPITALISMULUI considerat superior și învingător în fața socialismului. S-au inventat, aici, la noi, calități mitice ale capitalismului ca piața liberă, ca un veritabil „IMPERIU”  de drept, numai că în țara noastră au adus în prim-plan MITA, TRAFICUL DE INFLUENȚĂ, ABUZ ÎN SERVICIU, DEMAGOGIE, IPOCRIZIE, FĂRĂDELEGI și TICĂLOȘII de tot felul.
 
În aceste vremuri a apărut o nouă „dimensiune” care are darul de a STIMULA și REVIZUI poziția și rolul unui individ în societate. Ea se cheamă, pe românește, acum, CV-ul persoanei. Un asemenea document ar trebui să reflecte realitatea și în același timp „semnificația” persoanei în cauză. Din păcate, el este „îmbunătățit și îmbogățit” de așa manieră încât pentru mulți politicieni, chiar a devenit un cadru de strategie calculată pentru modificarea, ba chiar ascunderea unor aspecte din viață și carieră, și care este „revizuit” periodic, pentru „a corespunde” și a părea destul de inocent.
Ori, dacă am pune cap la cap dezvăluirile din presă, ce privesc pe unii lideri, chiar primii 4 (patru) oameni în stat, este firesc să ne punem multe întrebări referitoare la competența, seriozitatea și responsabilitatea acestora pentru îndeplinirea misiunilor ce „cad” pe umerii lor.
 
Ei, bine, în sfârșit, am ajuns să mă întreb dacă ROMÂNIA va reveni curând pe un „curs normal” sau vom fi nevoiți să așteptăm următoarele alegeri, cu speranța că „TOATE” se vor sfârși cu bine. Cu alte cuvinte trebuie să ne dedicăm „absolut” și fără echivoc TREZIRII la REALITATE a tuturor, a noastră, dar mai ales a „CELORLALȚI”. Trebuie să nu deschidem inimile și mințile spre „posibilitățile” existente, să devenim CONȘTIENȚI și apoi să acționăm spre binele tuturor.
Poate greșesc, dar așa gândesc eu, ca om ce m-am născut într-o națiune cu istorie milenară, care mi-am ascultat dascălii, le-am urmat exemplul, am citit cărți „despre multe” și ca un om care i-am instruit pe alții.
 
Prof.
Ion Pătrașcu – Slatina, jud. Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.