Acasă Politic Ofensivă liberală la Olt. Marian Căruntu îi cere demisia lui Ponta, Brătoi...

Ofensivă liberală la Olt. Marian Căruntu îi cere demisia lui Ponta, Brătoi l-ar susţine pe Căruntu la Primăria Slatinei

208
Luni, 30 martie a.c., în sediul PNL Olt, Sorin Brătoi, co-preşedinte al PNL Slatina, Marian Căruntu, membru al Comitetului Judeţean Executiv şi Nicolae Luţu, co-preşedinte PNL Priseaca. Cel din urmă venind să-şi prezinte victoria în faţa Guvernului România. Temele abordate de Brătoi şi Căruntu au făcut referire la situaţia politicii de azi, atât pe plan local, cât şi pe plan naţional.
 
Marian Căruntu, despre „epoca terorii”
Marian Căruntu, proaspăt intrat în PNL Olt, aflat la prima conferinţa în calitatea al Comitetului Judeţean Executiv al PNL Olt, acesta a prezentat o scurtă situaţie a politicii actuale. Cu referire directă la premierul Ponta şi PSD, denumind perioada „epoca terorii”.
În declaraţia sa, acesta subliniază că PSD mimează eforturi ca să convingă oamenii că ceva se va schimba. Tot acesta mai spune  că votul din Senat privind cazul lui Şova au depăşit cadrul speţei în sine.
„Au trecut trei luni de când Victor Ponta şi PSD  au pierdut presedinţia la diferenţă de zece procente, şi lupta pentru  supravieţuire în urma  dezastrului le generează din ce în ce mai mari batăi de cap. Perspectiva caderii lui Victor Ponta de la Guvern şi din fruntea partidului aduce fiori reci actorilor de pe scena politică a guvernarii. Cum reuşeşte seful PSD performanţa de a pierde ruşinos, pastrând totuşi puterea în guvern şi la partid? Cu foarte mult cinism, postulat in cateva idei care guverneaza PSD in„epoca terorii”. Ponta s-a asigurat din prima zi că nimeni nu-i va pune în discuţie mandatul la modul apasat şi energic. A amânat Congresul pentru luna noiembrie, deşi fusese anunţat în această primavară, a curăţat partidul de firavă opoziţie interna, s-a catarat pe noul şef de stat încercand sa-l imite pentru a-i parazită popularitatea si pentru a-i castiga bunavointa, a mimat delimitarea de penali in Parlament, a dat o mutare de şah opoziţiei propunând un Cod Fiscal cu reduceri de taxe, foarte dur însă criticat vineri de către şefa delegaţiei FMI, în momentul trimiterii la Parlament, pentru totală lipsă de  sustenabilitate a acestor măsuri de relaxare fiscală şi introducerea lor prea rapidă, şi nu în ultimul rând girat cu onestitatea şi expertiza unui fost ministru de finanţe, care are acum la rândul său grave probleme atât de imagine cât şi de natura penală, măsuri menite să-l protejeze  pe premier de o eventuallă moţiune de cenzură…
Ponta pare perfect conştient că nu comunismul, ci lăcomia, oportunismul şi alte rele din interiorul partidului l-au pierdut la alegerile din noiembrie. Azi, PSD mimează eforturi ca să convingă publicul că se va schimba. Partidul a facut un mic pas înainte, fie şi prin  simpla discuţie despre adoptarea unor principii de integritate, subiect tabu în PSD până mai ieri. Evident, aceste idei generoase mai trebuie şi aplicate… Numai că ceea ce se întamplă în Parlamentul României arată cu totul altceva decât declaraţiile politice  ale liderilor actualului arc guvernamental.
Prin semnificaţia lor, prin amploarea lor şi prin implicarea mai multor autorităţi ale statului, evenimentele generate de votul din Senat privind cazul Şova au depăşit cadrul speţei în sine. Explicaţiile liderilor majoritaăţii parlamentare oscileaza între tragic (faptul că în cazul Şova, preşedintelui Senatului, Tariceanu arată că nu s-au luat în considerare prevederile constituţionale care stipulează că hotărârile se iau cu majoritatea senatorilor prezenţi şi nu cu majoritatea numărului de senatori, iar premierul opinând că oricum nu contează dacă se încuviinţează sau nu reţinerea şi arestarea preventive  pentru că  urmărirea penală merge înainte şi Justiţia nu este obstrucţionată) şi comic daca ne referim la declaraţia generalului Oprea, pentru interesul naţional, (care de altfel a lipsit de la votul din Senat, deşi anunţase că va vota pentru a nu obstrucţiona Justiţia) şi anume că senatoarea UNPR, Florentina Jipa, a fost lovită de instinctul matern în cazul Şova”, a spus Marian Căruntu.
 
Sorin Brătoi ar vota cu Marian Căruntu 
Co-preşedinte al PNL Slatina, doctorul Brătoi, s-a axat mai mult pe temele locale, recizând că nu se va promunţa în niciun fel asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei fostului ministru Vâlcov.
„Nu mă voi pronunţa în niciun fel asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei fostului primar şi ministru de Finanţe, Vâlcov, asupra acestor aspect urmând să se pronunţe doar Justiţia la momentul oportun. Cu toate acestea insă, Slatina este, începând cu prima jumătate a lunii martie, cap de afiş la ştirile naşionale. Slatina ţine toate „breaking news”-urile şi este subiectul oricărui talk-show de prime-time, la acest moment. Situaţia este fără precedent, repet, în administraţia publică locală din  Romaânia. Atât fostul primar şi fost ministru de Finante, cât şi primarul în funcţie (acesta din urma deja condamnat cu suspendare într-un alt dosar privind fapte de corupţie în cadrul primăriei Slatina), aflându-se în acest moment în arest la domiciliu. Vreau să va reamintesc că, de-a lungul mandatelor acestor persoane în Primaria Slatina, PNL, prin diverse voci – printre care m-am numarat si eu -, la un moment dat, a semnalat că la nivelul acestei instituţii se petrec fapte cu consecinţe deosebit de grave în cee ce priveşte administrarea banului public, vorbim aici de firme de construcţii – mereu aceleasi – abonate la licitaţiile organizate de primărie, de concesionarea unor servicii pe perioade cuprinse între 15, 30 de ani contra unor sume fabuloase.”
Întrebat dacă Marian Căruntu ar candida la funcţia de primar al Slatinei, fiind şi în trecut candidat la aceeaşi funcţie, dar din partea Partidului Conservator, Sorin Brătoi a răspuns că: „Dacă va candida din partea PNL şi va fi susţinut, eu îl voi vota”.
 
Nicolae Luţu a câştigat bani la CEDO
Fost viceprimar al comueni Priseaca, fost şi candidat la funcţia de primar a acestei localităţi, Nicolae Luţu a ţinut să aducă la cunoştinţa opiniei publice o nouă etapă din războiul său cu edilul acestei localităţi. Pe lângă cele două miliarde de lei vechi primite, urmare a unei sentinţe dată de o instanţă de la Galaţi (cea de la Olt a fost recuzată de bănuitorul Nicolae Luţu), acesta a mai primit o despăgubire morală de la CEDO, în valoare de 4.650 euro, bani plătibili de Guvernul României şi imputabili, până la urmă, tot în arealul de la Priseaca. Acolo unde în ultimii opt ani s-au schimbat patru viceprimari…
În opinia sa, această tensiune dăunează interesului public, cât şi şeptelului de animale din comună. Aici, la Priseaca, erau mii şi mii de animale înaintea izbucnirii acestui conflict, iar în prezent doar primarul, duşmanul lui Luţu mai deţine peste 150 de oi. În faţa acestei situaţii, revolta lui Nicolae Luţu e pe deplin justificată. Sau, cum s-ar întreba un romantic de odinioară: „Unde ne sunt boii noştri de altădată?”.
 
Mai multe în ediţia tipărită a Ziarului de Olt de vineri, 3 aprilie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.