Acasă Politic Dumitru Niculescu ia atitudine!

Dumitru Niculescu ia atitudine!

52

De nenumărate ori, Ziarul de Olt a semnalat şi în cel mai recent articol, intitulat „Opt mii de cetățeni ai județului Olt au interzis la democrație. Drepturi și libertăți fundamentale, călcate în picioare…” şi nu numai.

Judeţul fără trei primari…
În declaraţie, referitoare la legea alegerilor anticipate, deputatul a prezentat cazul a trei localităţi rămase fără primari şi faptul că nu s-a respectat articolul de lege prin care se stipulează că la 90 de zile după vacantarea postului de primar, trebuie să se organizeze alegeri anticipate. Lucru care nu s-a întâmplat în nicio comună din cele trei amintite de deputat. În cele ce urmază vă redăm textul declaraţiei:
„Vreau să vă supun atenţiei o situaţie cunoscută de noi toţi, întâlnită în numeroase judeţe şi localităţi din ţară. Mă voi referi la Olt, circumscripţia electorală pe care o reprezint în calitatea mea de deputat.
În judeţul Olt, trei comune au rămas fără primari. În aceste localităţi posturile de primar sunt vacante, din cauze diferite: la Coteana şi Sprâncenata prin decesul primarilor aleşi, la Brebeni printr-o decizie definitivă a instanţei, care a constatat incapacitatea exercitării mandatului primarului ales în iunie 2012, în urma suferirii acestuia unui accident cerebral. În cele trei comune trăiesc 8.124 de locuitori care aşteaptă să vină la urne pentru a-şi alege primarul. Sunt plătitori de taxe şi impozite, care respectă legile ţării şi se supun lor. Lor le este însă încălcat, tocmai de către stat, un drept fundamental, stipulat în Constituţia României: dreptul de a alege şi de a fi ales!
Sunt trei situaţii din judeţul Olt, regăsite în mai multe aşezări din ţară, paradoxale şi dezonorabile pentru cei care cer respectarea legii, aceeaşi lege pe care tocmai statul român, prin Guvernul României, o încalcă, refuzând să o pună în aplicare.
Închei prin a vă reaminti că legea obligă ca, în termen de 90 de zile de la vacantarea postului unui ales local, în cazul de faţă primar, să fie organizate alegeri, o lege ignorată, încălcată, fără nicio sancţiune, din păcate…”, a spus deputatul Dumitru Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.