Acasă Actualitate Nicolae Titulescu – împliniri, perspective, administraţie locală în interesul cetăţeanului

Nicolae Titulescu – împliniri, perspective, administraţie locală în interesul cetăţeanului

527

După 25 de ani, mulţi caută răspuns la întrebarea pusă în dreptul stării actuale a satului românesc. Unele localităţi sunt încremenite în timp, iar un regizor bun ar putea filma oricând un film despre anii ’80, fără intervenţii majore asupra platoului rural de filmare.

În alte părţi, lucrurile stau altfel. Satul, deşi frământat de grijile contemporane, cele venite din politicile publice la nivel naţional, se schimbă în continuu. Reţele de apă, canalizare, infrastructura rutieră, şcolară, edilitară în ansamblu, se modifică la tot pasul, în sensul bun. Nu e vorba de o minune a locului, ci de modul cum primarii înţeleg să-şi facă treaba.

O astfel de localitate este comuna Nicolae Titulescu, judeţul Olt. Aici, primarul Florin Tiutiu arată ce înseamnă să te implici, să vrei să faci şi să serveşti o cauză de interes public, cu dedicaţie. Mai mult decât atât, astăzi, comuna Nicolae Titulescu, situată în limita estică a judeţului Olt, este o dovadă a reuşitei administrative.

Un reportaj şi un interviu la faţa locului, realizat la început de martie 2015, arată dimensiunea corectă a dezvoltării mediului rural românesc. Cu o singură condiţie: primarul să fie un om gospodar.

Semne, locuri şi fapte

În comuna Nicolae Titulescu, lucrurile se schimbă în bine, iar pentru asta efortul administraţiei locale este o dovadă a interesului real, purtat faţă de nevoile comunităţii. Lucruri negândite până acum sunt puse în operă, cu eforturi mari, transparenţă totală şi costuri puţine. Un parc european, realizat în locul unde, până mai ieri se afla un teren viran, cu tendinţe de transformare într-o groapă de gunoi, este gata să fie dat în folosinţă cetăţenilor, după ce întreaga zonă a fost reabilitată, regândită structural şi pusă în valoare de către proiectant, arhitect şi constuctor. Chiar dacă mulţi vor spune, conform unui curent naţional, că în satele româneşti nu e nevoie de parcuri, nu e deloc aşa.

Biserica din localitate, un monument arhitectural de seamă al judeţului Olt, va beneficia, în scurt timp, de o clopotniţă deosebită, o investiţie realizată prin eforturile administraţiei locale, tocmai pentru a fi pusă în slujba cetăţenilor. La mijloc de martie 2015, aici se fac ultimele retuşuri.

Tot în zona centrală a comunei Nicolae Titulescu, prin eforturi proprii, s-a reuşit modernizarea parţială, prin betonare, a unui drum de interes local. Se fac ultimele pregătiri pentru dalarea şanţurilor, iar proiectul extinderii acestui tronson este o provocare pentru primarul Florin Tiutiu şi echipa sa de la Nicolae Titulescu.

Sportul, tânăra generaţie, sunt pe agenda primarului de la Titulescu. Aici avem deja un teren sintetic de fotbal, realizat cu echipamente dintre cele întâlnite în marile oraşe, acolo unde tinerii au posibilitatea să-şi petreacă timpul liber. Mai mult decât atât, un teren de tenis de câmp se află în faza investiţiei, iar pregătirea stratului suport pentru joc urmează să fie făcută în cel mai scurt timp. Investiţii majore, necesare în toată România.

Respectul pentru şcoală, respect pentru tânără generaţie la Nicolae Titulescu. Nu e o vorbă-n vânt, e o realitate. Aici, condiţiile de pregătire pentru copii sunt dintre cele mai bune, iar asta nu se face uşor. Nevoile sunt multe, iar banii reprezintă, în unele situaţii, un impediment. Totuşi, unde primarul conştientizează acest lucru şi se implică sufleteşte, se trece peste acest obstacol, considerat de alţii o barieră efectivă în dezvoltarea infrastructurii educaţionale. Imaginile aferente vorbesc de la sine, iar asta arată, într-o altă ordine de idei, şi respectul pe care îl poartă primarul din Titulescu şcolii şi copiilor din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.