Acasă Interviu Interviu cu Romulus Cheroiu, secretar-general adjunct în Comitetul Judeţean Executiv al PNL...

Interviu cu Romulus Cheroiu, secretar-general adjunct în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Olt

715

„Partidul Național Liberal a creionat un guvern alternativă care, sper eu, o să fie cel mai bun manager pe care Romania l-a avut vreodată”

–  Scurtă prezentare: cine este și cu ce se ocupă Romulus Cheroiu?
– Mă numesc Cheroiu Romulus și sunt secretar general adjunct în Comitetul  Județean  Executiv al  PNL Olt. Sunt născut în anul 1977 în Slatina, căsătorit, am un copil, de profesie sunt economist și lucrez în mediul privat.
 
– Ce v-a determinat să intrați în viața politică și de ce ați ales un partid de dreapta?
– Am intrat în viața politică în anul 2007 în PD, dintr-o conjunctură, dar în primul rând, din considerație și la insistența anumitor persoane, care, ca și mine, nu au încurajat niciodată  nemunca  și care sunt foarte buni prieteni cu verbul ,,a face”.
 
– Ce ne puteți spune despre actuala echipă a partidului din care faceți parte?
– Fac parte din marea echipă PNL alături de oameni care nu numai că și-au dorit a fi altceva, dar chiar au reușit. Partidul Național Liberal a creionat un guvern alternativă care, sper eu, o să fie cel mai bun manager pe care Romania l-a avut vreodată, dar asta numai într-un parteneriat corect și necondiționat, cu președintele Romaniei KlausWerner Iohannis.
 
„Klaus Iohannis este președintele pe care Romania îl așteaptă de 25 de ani și în care, românii astăzi au cea mai mare încredere”
 
– Ați crezut în victoria lui Klaus Iohannis din noiembrie 2014? Cărui fapt s-a datorat acest succes?
– Mi-e ușor să răspund acum la această întrebare, dar sincer, în noiembrie eram foarte preocupat și preocupați, de soarta alegerilor prezidențiale văzând înverșunarea dar și numărul ,,Khmerilor Roșii”. Klaus Iohannis este președintele pe care Romania îl așteaptă de 25 de ani și în care, românii astăzi au cea mai mare încredere.
 
– Ce înseamnă pentru dumneavoastră „România lucrului bine făcut”?
– ,,România lucrului bine făcut,,  însemană mai puțină vorbă și mai multă muncă, seriozitate și responsabilitate pentru ceea ce facem, indiferent de funcțiile și domeniile în care activăm.
 
– Un guvern liberal poate aduce prosperitate pentru români?
– Prosperitatea românilor nu o pot aduce decât românii, înșiși, cu un guvern liberal, ajutat de inteligența și capacitatea de muncă a poporului său.
 
– Ce lider politic v-a influențat pe dumneavoastră și-l considerați un model demn de urmat?
– Am fost influențat în politică de tinerețea și tenacitatea de care au dat dovadă unii politicieni, dar și de perseverența și buna organizare de care au dat dovadă  alți politicieni mai în vârstă.
 
– Vin oameni în noul PNL? Cum îi atrageți?
– Proverbul cu războiul și vitejii este de actualitate și de cele mai multe ori verificat în politică. Oamenii de valoare vin către PNL, atrași de idealul ,,România lucrului bine făcut”, în sfârșit. Nu atragem pe nimeni, cel puțin nu eu, cu promisiuni deșarte, pentru că oamenii se alătură atât altor oameni, dar și unei construcții pentru viitorul unei țări bogate și frumoase, dar de cele mai multe ori neglijate.
 
„Unitatea dintre foștii PDL și PNL cred că s-a materializat prin desemnarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale și s-a consolidat odată cu rezultatul alegerilor”
 
– Există unitate între vechea gardă a național-liberalilor olteni și cea a democrat-liberalilor din județ, în cadrul noului PNL?
– Toți suntem vechi, dar noi acum. Unitatea dintre foștii PDL și PNL cred că s-a materializat prin desemnarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale și s-a consolidat odată cu rezultatul alegerilor . Cantitatea (numărul membrilor PDL și PNL) dă putere, iar unitatea dă forță.
 
– Din punct de vedere politic, unde v-ați propus să ajungeți în următorii zece ani?
– Din punct de vedere politic în următorii 10 ani mi-am propus să ajung acolo unde trebuie, asta și dacă voi demonstra că sunt în stare, că pot, dar și că sunt dorit de echipa din care fac parte, pentru că a-ți dori, nu e o condiție suficentă.
 
– Ce a însemnat, în opinia dumneavoastră, pentru România, mandatul de zece ani al preşedintelui Traian Băsescu? Ce a făcut bine și ce a făcut rău?
– 10 ani de Traian Băsescu a însemnat o consolidare a României pe plan internațional dar și câteva note bune în catalogul luptei împotriva corupției.
 
„Oamenii politici de drepta au marcat trendul ascendent al României în ultimii 25 de ani”
 
– Care sunt, în opinia dumneavoastră, oamenii care au marcat, în sens pozitiv, România în ultimii 25 de ani?
– Ușor subiectiv, vă spun  că oamenii politici de drepta au marcat trendul ascendent al României în ultimii 25 de ani atât pe plan național cât și internațional.
 
– Despre politică, în general, se spune că este arta compromisului. Vă asumaţi acest tip de abordare?
– Politica este arta compromisului. Dacă idealurile tale politice sunt direct proporționale cu capacitatea și  integritatea, dar nu-ți dorești mai mult decât poți duce, atunci este un compromis bun.
 
– Care sunt întrebările pe care nu vi le-am adresat și ce răspunsuri ați fi dat?
– Întrebările pe care nu mi le-ați adresat, sunt cele, la care, sincer nici eu nu m-am gândit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.