Acasă Actualitate Oare Dumnezeu ştie? Păcatele Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor: preoţi cu enoriaşi...

Oare Dumnezeu ştie? Păcatele Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor: preoţi cu enoriaşi obligaţi să vină la spectacol şi taxă pentru Trinitas TV

242

Episcopia Slatinei şi Romanaţilor vine cu decizii trăznite. Ba norma de enoriaşi pe cap de preot pentru prezentare la un concert de muzică religioasă, ba plata unei taxe radio-TV. Ordinul se execută de preot, altfel este „executat”. Nu ar trebui să ne mai facem griji că lumea a luat-o razna, că ne-am înrăit, că ne urâm între noi, că ne luptăm între noi, Biserica, în mod indirect are aportul său la asta.

Vineri 13, zi sfântă de adunat preoţi şi enoriaşi

Într-o zi în care lumea fuge de pisici negre, de trecutul pe sub scări, de aducătorul de ghinion, 13, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor i-a invitat pe slătineni la un spectacol de muzică religioasă, unde au cântat Ionuţ Fulea, Mariana Anghel, Maria Ploae şi Costinel Alecsandrescu. Concertul s-a intitulat „Hristos a înviat”. De la bunici am aflat că e păcat să zici aşa ceva în Postul Paştelui sau în Săptămâna Mare. Ineditul, care părea un zvon, s-a confirmat la faţa locului: preoţii se îndreptau către Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor alături de un număr exact de enoriaşi, patru. În mare parte, cam acesta a fost tot publicul „interesat” de măreaţa faptă a instituţiei care putea investii banii în Trinitas TV, fără să le mai ceară preoţilor să devină culegători de datorii.

Trinitas TV nu-i tot una cu TVR

Sfânta televiziune Trinitas TV, făurită de mogulul de presă, Patriarhul Daniel, pe lângă postul de radio Trinitas, dar şi publicaţii şi o agenţie de ştiri, se vrea un TVR, care Îl aduce pe Dumnezeu în casele leneşilor care nu vor să calce vreo biserică. Un astfel de post de televiziune ţine oamenii la distanţă – acasă- , în loc să participe la sfintele slujbe. Jurnalistul Cătălin Striblea a publicat pe blogul său o circulară prin care episcopul Sebastian dădea ordin către preoţii parohi să colecteze de la enoriaşi suma de 0,07 lei/familie/lună, semnificând „taxa Radio-TV”. Ordinul ar fi intrat în vigoare de la 1 ianuarie a.c.

„TRINITAS Tv şi Radio TRINITAS au apărut ca o necesitate misionară şi ca o formă complementară de comunicare, pentru a transmite mesajul Bisericii în casele oamenilor”, este punctul de vedere al Patriarhiei.

Biserica ar trebui să cheme comunitatea către lăcaşurile sfinte, în Casa Domnului, acolo unde, un om cu păcate lumeşti, cu acces în altar, susţine o slujbe spre a face cunoscut Cuvântul Domnului mirenilor. Televiziunea sau radioul au alt scop, unul extrem de lumesc şi extrem de laic. O astfel de taxă reprezintă un exces de zel şi nu are o importanţă justificată. Misiunea Bisericii nu este una prin unde sau prin intermediul unor sateliţi, ci una „pe viu”. Dacă Iisus l-ar fi înviat pe Lazăr prin wireless, sau dând un SMS cetăţenilor ca „doar cei cu inima curată să ridice primul piatra”? Tehnologia nu ajută la conservarea valorilor originare ale Creştinismului.

Alte misiuni ale Bisericii sunt acele de pune în valoare clădirile vechi, adevărate monumente arhitectonice, pe care le administrează şi cad pe zi ce trece, dar şi grija faţă de copiii supuşi la piese de teatru traumatizante pentru subconştientul firav al minorilor, doar pentru a omagia un om vânat de otomani pentru averea sa şi executat alături de fii, din cauza păstrării secretului bogăţiilor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.