Acasă Politic Darius Vâlcov se apără: „Îmi voi apăra onoarea şi corectitudinea”

Darius Vâlcov se apără: „Îmi voi apăra onoarea şi corectitudinea”

49

Aflat la o emisiune, luni seară, ministrul Finanţelor Publice, care duminică a demisionat din funcţie, Darius Vâlcov, a discutat despre perioada prin care trece în dosarul în care este suspectat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Senatorul Darius Vâlcov a explicat că  „vineri seară l-am sunat pe domnul premier şi i-am spus că vreau să am o discuţie cu dumnealui pentru a-i prezenta demisia, dumnealui a spus să avem o întâlnire duminică, când se întoarce în Bucureşti şi azi la prânz am avut întâlnire şi i-am prezentat demisia. Chiar şi în situaţia actuală, în care nu mi-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat, demisia mea reprezintă, consider eu, un gest cât se poate normal în astfel de circumstanţe, pentru a nu afecta în niciun fel imaginea guvernului şi a României”.

Acesta a mai spus că duminică s-a întâlnit cu Victor Ponta, când i-a înmânat demisia sa din funcţia de ministru, precizând că premierul i-a cerut să mai rămână în funcţie pentru câteva zile, având în vedere faptul că cele două proiecte de Cod fiscal, respectiv de procedură fiscală, sunt în circuitul de avizare, iar o schimbare a ministrului ar însemna întârzierea procedurii de avizare. Vâlcov nu a dorit să comenteze acuzaţiile care îi sunt aduse, arătând însă că tot dosarul pleacă de la un denunţ şi că va face tot posibilul să îşi apere „onoarea şi corectitudinea”: „Este sub demnitatea unui ministru să comentez interceptările din dosar”.  Însă, cu mare drag, acesta a discutat despre Noul Cod Fiscal şi despre măsurile de relaxare fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.