Acasă Politic Ion Toma: „Tinerii sunt cei care propun și aduc schimbarea, care au...

Ion Toma: „Tinerii sunt cei care propun și aduc schimbarea, care au curajul de a spune cu mult înaintea seniorilor ce e de făcut și care este direcția în care trebuie să mergem”

180
Sâmbătă, 14 martie, la Poiana Braşov, a avut loc Reuniunea Nationala a UNPR Tineret-Studenti-Elevi. La această întâlnire a fost prezent şi senatorul Ion Toma, secretar general adjunct al UNPR.
„Întalnirea a fost una extrem de productiva, avand rolul de a sedimenta principalele obiective ale organizatiilor de Tineret, Elevi si Studenti, mai cu seama dorinta partidului nostru de a acumula 1 milion de membri”, a spus senatorul.
 
În cadrul acestei reuniuni, după ce tinerii au propus teme importante, senatorul Ion Toma a susţinut un discurs prin care apreciază implicarea tinerilor în politică şi că votul de la 16 ani e o necesitate, pentru că tinerii decid şi fac viitorul:
„Pentru mine, ca om politic, nu e bucurie mai mare decât să mă aflu în mijlocul unor tineri care vor să schimbe ceva în țara lor, care au curajul să se bată cu orice – greutăți, prejudecăți și răutăți – pentru a face din România un loc care să le placă. Voi faceți parte dintr-o generație care este extrem de critică și care nu acceptă răul cel mai mic. Și vreau să vă felicit pentru asta și să vă spun că eu unul sunt mândru de acest lucru: că tinerii noștri nu se mulțumesc cu ce li se dă, ci iau ce își doresc. Mă uitam peste niște sondaje despre tineri și politică și am avut câteva motive de bucurie: 65% dintre tineri au participat în ultimii ani la alegeri și referendumuri și 47% spun că preferă să voteze mai repede omul care candidează decât partidul. Asta îmi spune mie că voi știți ce vreți și că nimeni nu vă poate păcăli!
Cea mai mare bucurie am avut-o însă atunci când tot voi, tinerii, declarați ce așteptări aveți de la politicieni. Cuvintele pe care voi le folosiți sunt: profesionalism, responsabilitate, interes național. Adică exact ceea ce reprezentăm noi, UNPR, și voi, în calitate de tineri membri ai UNPR.
Dragii mei, ceea ce prietenii voștri, colegii voștri, așteaptă de la politicieni este exact ce reprezentați voi. Prietenii și colegii voștri vă așteaptă pe voi să veniți la putere!
Nu vă voi spune tineri progresiști, pentru că eu cred că este un pleonasm. Așa cum văd eu lucrurile, tineriii români nu pot fi decât progresiști. Tinerii sunt cei care propun și aduc schimbarea, care au curajul de a spune cu mult înaintea seniorilor ce e de făcut și care este direcția în care trebuie să mergem. Vă încurajez să aveți puterea de a ieși mai mult în față, de a spune ce vă frământă, de a aborda subiectele grele și de a veni cu soluțiile și ideile voastre.
Voi, generația voastră, sunteți mai adaptabili și mai deschiși decât orice altă generație și asta vă obligă să fiți mai curajoși decât orice altă generație. Eu cred că tinerii uneperiști trebuie să provoace atât conducerea partidului, cât și societatea românească să ia în serios problemele cu care se confruntă și să vină cu soluții reale, care se pot aplica de mâine.
Traducând direct din engleză, voi sunteți cei care ne provocați pe noi să gândim «în afara cutiei», să ieșim din zona de confort și să încercăm abordări noi. Pentru mine, voi sunteți ambasadori ai schimbării și vreau să vă luați foarte în serios acest rol în 2015 și în 2016.
Mă veți întreba poate dacă schimbarea mai e posibilă în România, în ce fel trebuie ea făcută pentru a nu tulbura echilibrele ultimilor ani.
Și aici ajung la al doilea punct pe care vreau să vi-l împărtășesc astăzi.
Dragii și tinerii mei prieteni, s-a văzut pe 16 noiembrie și am trăit-o pe pielea noastră: fie îi ai pe tineri alături, fie pierzi alegerile. Fie propui schimbarea pe care tinerii și-o doresc, fie pierzi alegeri după alegeri.
UNPR nu poate fi decât un partid al tinerilor și pentru tineri. De-aici și propunerea pe care v-am făcut-o și pe care ați îmbrățișat-o încă din 2011: votul de la 16 ani. De aici deschiderea noastră constantă către a aduce oameni tineri în partid.
Vreau să vă las cu acest gând în minte: Dați-ne teme de gândit, nouă ca partid și nouă ca societate! Fiți tineri, fiți progresiști! Dați-ne de gândit și împingeți-ne de la spate, pe noi toți, ca să punem în aplicare schimbările pe care vi le doriți! Să arătăm împreună că viitorul aparține oamenilor curajoși și că noi, UNPR, avem curajul în sânge!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.