Acasă Interviu Interviu cu Andrei Dragu, președintele Clubului Studenților Liberali Olt

Interviu cu Andrei Dragu, președintele Clubului Studenților Liberali Olt

476

„Îi sfătuiesc pe tinerii olteni să muncească pentru visul lor, să nu renunte la principiile lor, să acționeze întotdeauna în direcția pe care doresc s-o urmeze și, întotdeauna, să își facă știute punctele de vedere”

 

Din afară, mulți spun că scena politică olteană este un club cu circuit închis. Un loc unde activează aceiași actori, de mai bine de un deceniu încoace. Pentru a demonta această prezumție de studiu, Ziarul de Olt vă oferă în continuare o abordare aparte cu un tânăr liberal.

Andrei Dragu, student, om de dreapta asumat, crede într-o societate bazată pe divergența de opinie, unde câștigătorul să fie și promotorul celei mai potrivite idei de bunăstare și propășire individuală.

În rândurile care urmează, unui set de întrebări, constituite în primul său interviu acordat, Andrei răspunde dezinvolt…

 

– Vorbește-ne despre tine! Cine este Andrei Dragu?

– Andrei Dragu este un tânăr slătinean, student la Facultatea de Economie și Administrarea Afaceilor din Craiova, ambițios, dedicat, cu o personalitate puternică și dornic în a-și aduce contribuția la orice proiect benefic pentru comunitatea sa și nu numai…

 

– Ce te-a determinat să alegi echipa liberală și când ai făcut acest pas?

– M-am înscris în PNL în martie 2012, la puțin timp după ce am împlinit 18 ani. Am ales să fac parte din echipa liberală considerând că doctrina și direcția Partidului Național Liberal mă reprezintă. Aici am găsit platforma și suportul necesar pentru a mă dezvolta și pentru a-mi expune părerile care au fost, de fiecare dată, luate în considerare. Un alt factor care m-a influențat în direcția liberală a fost prezența lui Crin Antonescu în fruntea partidului, în ale cărui idei m-am regăsit la acel moment.

 

– Crezi în România lucrului bine făcut? Cum se poate aplica această sintagmă în viața de zi cu zi?

– Da, cred cu tarie în această sintagmă, am susținut-o în campania prezidențială și am încercat să o fac cunoscută și persoanelor mai puțin familiarizate cu acestă idee. Totuși, această sintagmă, pe cât este de simplă, pe atât este de complexă. În general, în România, totul sună bine pe hârtie și în declarații, dar, din păcate, în practică lucrurile stau diferit, iar „România lucrului bine făcut” va traduce vorbele în fapte.

 

– Ce activități se desfășoară în cadrul Clubului Studenților Liberali și care sunt obiectivele propuse?

Prin definiție, CSL este principala voce a Partidului Național Liberal către studenții români, iar activitățile și eforturile noastre se vor concentra în această direcție. Dorim să fim cât mai vizibili și activi, să oferim șansa fiecărui student de a-și expune propriile opinii și idei de proiecte, proiecte la a căror realizare vom pune umărul. Ne dorim ca prin intermediul Clubului Studenților Liberali să facem ceea ce Partidul Național Liberal a făcut de-a lungul istoriei și anume să inovăm și să oferim tinerilor încrederea că puterea este în mâna lor.

 

– Echipa TNL Olt, o echipă activă. Ce ne poți spune despre grupul pe care l-ați format?

Cred că termenul corect, cu care putem fi caractizați, este faptul că nu suntem o echipă, suntem o familie. Suntem o familie mare, frumoasă, unită și cu aceleași obiective. Ne mărim pe zi ce trece, suntem plini de entuziasm și de initiativă și ne facem simțită prezența ori de câte ori avem ocazia. Este o mândrie pentru mine să afirm că fac parte din această familie. Vreau să menționez că nu am fi fost o echipă așa frumoasă dacă nu am fi avut parte de susținerea totală a partidului…

 

– Se spune că tinerii sunt viitorul acestei țări. Totuși, de ce aleg studenții români să studieze și chiar să rămână în afară?

– Cu siguranță cauzele migrației tinerilor către vest sunt multiple. Atât cauze de ordin subiectiv cât și cauze obiective care conduc la luarea acestei decizii. Ceea ce pot să spun, este că tinerii sunt cei ce vor clădi România de mâine și speranța mea este că aceia care astăzi merg să studieze în străinătate se vor întoarce cu o viziune nouă pe care o vor insufla și celor rămași acasă.

 

– Tu de ce ai ales să rămâi să studiezi în România?

Vreau să mă dezvolt și să cresc în țara mea, iar eu nu consider cu nimic mai prejos programele de studii pe care noi le avem. Toate universitățile din țară au făcut progrese mari și încearcă să-și alinieze programa cu cea a universtităților din afară. Un alt factor de influență a fost dorința mea de a rămâne în țară și de a încerca să mă implic în rezolvarea problemelor care se ivesc și pentru a înțelege mai bine realitatea cu care fiecare dintre noi se confruntă.

 

– Ce planuri de viitor ai?

– În primul rând vreau să îmi finalizez studiile și să mă perfecționez în specializarea pe care am ales-o pentru a putea fi performant și bine pregătit pentru momentul în care voi profesa. Îmi doresc ca organizația CSL să își finalizeze proiectele, să se măreasca și să se dezvolte armonios. De asemenea doresc să-mi aduc contribuția la campania electorală din 2016…

 

– Din punct de vedere politic, unde te vezi peste câțiva ani?

– Pot să afirm, cu tărie, că îmi doresc o carieră politică și, cu siguranță, mă văd în viitor activând în politică. Cu toate astea, consider că este prematur să mă gândesc unde o să fiu peste câțiva ani, o să iau lucrurile pas cu pas și pe viitor sper să mă aflu în poziția sau domeniul în care să pot sa dau ce e mai bun pentru țara în care trăiesc. Un lucru este clar, și acela că, pe viitor, mă văd un membru activ al organizației PNL OLT.

 

– Care este modelul tău politic, atât la nivel național, cât și la nivel local?

– La nivel național, modelul meu politic este Crin Antonescu, un politician pe care îl admir și îl respect, iar la nivelul județului Olt, o persoană reprezentativă este domnul președinte Gigel Știrbu.

 

– Dacă ai fi consilierul președintelui Klaus Iohannis, ce l-ai sfătui să facă pentru tineri și pentru viitorul acestei țări?

– Este clar faptul că președintele Klaus Iohannis se bucură de o mare simpatie și încredere în rândul tinerilor. Referitor la întrebarea dumneavoastră, cred că ar fi multe lucruri pe care l-aș sfătui pe domnul președinte să le facă pentru tineri și pentru viitorul acestei țări, dar cred că principalul lucru pe care l-aș îndemna să-l facă este să dea încrederea că România este țara lor, locul unde își vor întemeia o familie, își vor clădi o carieră și în care vor trăi o viață frumoasă, așa cum merită.

 

– Cum comentezi fuziunea dintre PDL și PNL? Există o bună colaborare în clipa de față?

– Din punctul meu de vedere, fuziunea dintre cele două partide a fost o reușită, fapt concretizat prin câștigarea alegerilor prezidențiale și prin construirea unui mare partid de dreapta. Referitor la colaborarea dintre membrii celor două partide politice, pot să afirm că este o colaboarare frumoasă, bazată pe dialog, idei și argumente, într-un partid în care parerea fiecărui membru contează.

 

– Ce trebuie să facă echipa PNL Olt pentru a da viitorul primar al Slatinei?

– Nu cred că sunt eu în măsură să spun ce trebuie să facă PNL OLT ca să câștige primăria. Tot ce pot să afirm este că PNL va face tot posibilul să câștige încrederea tuturor cetățenilor, să demonstreze că este un partid serios cu un alt mod de a face politică, inclinat către nevoile cetățenilor și care vine cu o viziune și o direcție nouă pentru modernizare și progres…

 

– Ce sfat le dai tinerilor olteni?

– Îi sfătuiesc pe tinerii olteni să muncească pentru visul lor, să nu renunte la principiile lor, să acționeze întotdeauna în direcția pe care doresc s-o urmeze și, întotdeauna, să își facă știute punctele de vedere. Eu, sincer, îmi doresc ca vocea fiecărui tânăr să fie auzită și lansez invitația de a se alătura echipei TNL OLT, acolo unde vor avea parte de toată susținerea pentru a-și face cunoscute ideile. Haideți să fim cu toții schimbarea pe care dorim să o vedem în ceilalți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.