Acasă Politic Ofensiva lui Predoiou. Ținta: Darius Vâlcov!

Ofensiva lui Predoiou. Ținta: Darius Vâlcov!

201
Prim-ministru nominalizat în Guvernul PNL, imediat după ce actualul cabinet condus de Victor Ponta va fi dat jos, Cătălin Predoiu atacă dur proiectul Codului Fiscal promovat de ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.
Într-o poziție publică, lansată marți 24 februarie, Predoiu trage un semnal de alarmă asupra atenției ce trebuie s-o acorde membrii Comisiei de Buget Finanțe și Bănci din camera Deputaților, modificărilor la Codul Fiscal.
Predoiu reiterează apariția unui deficit bugetar de 16 miliarde lei, datorat unor măsuri considerate drept fanteziste.
 
 
„(…) Fac un apel către deputaţii Comisiei de Buget să ceară imperativ ministrului de Finanţe explicaţii cu privire la sursele de finanţare ale acestor măsuri pe termen mediu şi lung, nu doar pentru trei sau şase luni. Mă alătur economiştilor şi oamenilor de afaceri care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la sustenabilitatea aplicării reducerilor nesperate ale taxelor principale – TVA, CAS şi cota unică. Concomitent, există şi intenţia de penalizare a microîntreprinderilor fără angajaţi şi de introducere a obligaţiei de plată a CAS şi CASS pentru toate persoanele fizice care realizează venituri. Aştept ca Guvernul să trateze cu responsabilitate acest subiect şi să nu declanşeze o avalanşă de falimente în rândul microînreprinderilor, o dată cu aplicarea acestor politici fiscale.
Mai mult, măsura privind obligativitatea de plată a CAS şi CASS pentru toate persoanele fizice va încuraja munca la negru. Vă reamintesc că această modificare îi vizează pe românii care au mai multe colaborări care să le rotunjească veniturile. Atitudinea Guvernului faţă de aceştia este una discriminatorie, nefăcând altceva decât să descurajeze munca.
Am încredere că Parlamentul va veni cu propuneri de modificare a Codului Fiscal care să îndrepte aceste derapaje  periculoase atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru cetăţenii şi bugetul statului român.
Orice reducere sau majorare de taxe trebuie tratată cu responsabilitate, iar impactul trebuie analizat şi prezentat în detaliu. Asta aşteptăm cu toţii de la un Executiv şi un Legislativ responsabil”, declară prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu.
 
 
Atitudinea lui Predoiu este, până în prezent, pe această temă, prima poziție cu adevărat critică, asumată de cineva din conducerea centrală a PNL. Cătălin Predoiu este cel mai des vehiculat nume pentru a ocupa poziția de premier, într-un guvern PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.