Acasă Economic După frauda de la Banca Transilvania din Slatina, a urmat Banca Raiffeisen...

După frauda de la Banca Transilvania din Slatina, a urmat Banca Raiffeisen Oradea. Cine se înscrie?

417

La început de an, Ziarul de Olt, v-a oferit, în exclusivitate, cazul lui R, funcţionar al Băncii Transilvania, filiala Crişan, care şi-a permis să sustragă sume de bani din contul clienţilor. Mai multe persoane au fost cercetate şi reţinute în acest caz, care va avea un deznodământ, în curând.

De curând, mai mulţi orădeni au reclamat faptul că, din conturile lor, lipsesc sume mari de bani. În acest sens, poliţiştii bihoreni au demarat o anchetă pentru a aranja cum trebuie datele problemei şi a ajunge la un rezultat. Banca în cauză este Raiffeisen, de unde, o funcţionară responsabilă cu creditarea pentru întreprinderile mici şi mijlocii, ar fi umblat în conturile clianţilor.

În 2013, unul dintre clienţi a cerut deschiderea unei linii de credit, pentru a plăti furnizorii de echipamente din cadrul unui proiect pentru retehnologizare cofinanţat cu fonduri europene, în valoare de 160.000 de euro, prin Programul Operaţional Regional. Valoarea creditului a fost de 117.000. După prima etapă a proiectului, clientul a cerut închiderea liniei.  În vara lui 2013, firma respectivă a solicitat o nouă linie de credit, de 200.000 de lei, pentru continuarea proiectului. Şi această linie a fost  închisă,în martie 2014.  În luna noiembrie a aceluiaşi ani, clientul fost contactat telefonic de reprezentanţii centralei telefonice a Raiffeisen. Acolo a fost informat că este dator pentru prima linie de creditare, cea din 2013, de 117.000 de lei, care nu era închisă, şi că trebuia să plătească rate de 3.500 de lei până la concurenţa sumei împrumutate. Diferenţa totală între plăţi şi încasări era, însă, de minus 92.495 lei, cu care firma figura ca datoare băncii. Pe numele funcţionarei există plângeri penale, iar între timp, aceasta şi-a dat demisia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.