Acasă Politic Mişcarea Populară merge mai departe. Marian Vasile mai crede în oameni

Mişcarea Populară merge mai departe. Marian Vasile mai crede în oameni

219

După ziua de duminică, 8 februarie 2015, când, la Bucureşti, în Palatul Parlamentului, a avut loc Congresul PMP, acolo unde preşedintele Partidului Mişcarea Populară Olt a primit o funcţie importantă în echipa de conducere a partidului, acesta a susţinut o conferinţă de presă în sediul PMP Olt, având pe agenda sa câteva teme de interes general. Conferinţa de marţi, 10 februarie a.c., prima a formaţiunii politice pe anul 2015, a început cu un moment de reculegere în memoria primarului de la Coteana, Victor Dima. 

Marian Vasile, secretar executiv al PMP

Duminică, 8 februarie a.c., la Bucureşti, a avut loc Congresul Partidului Mişcarea Populară, într-o sală de festivităţi din Parlamentul României, cu începere de la ora 11.00. În cadrul adunării, care a acumulat peste 700 de delegaţi, s-au stabilit şi funcţiile de la nivel naţional, pentru formarea noii echipe de conducere. Astfel, primarul Studinei, preşedintele PMP Olt, a primit o funcţie în cadrul bordului de conducere central: secretar executiv.

Congresul de duminică a fost unul plin de surprize. Unicul candidat la fucţia de preşedinte al PMP a fost deputatul Eugen Tomac, care a venit în faţa colegilor cu moţiunea „România implicată – PMP partidul schimbării”. Invitatul special al evenimentului a fost preşedintele Traian Băsescu, părintele spiritual al Partidului Mşcarea Populară. Acesta a acceptat invitaţia şi a susţinut un discurs care a ridicat sala în picioare. În cadrul Congresului s-au ales în funcţiile bordului de conducere următorii: Eugen Tomac  – preşedinte, Siegfried Mureşan – prim-vicepreşedinte, şi Dorel Onaca – secretar-general. În rândul secretarilor executivi, lista se deschide cu olteanul Marian Vasile, care, astfel, ocupă o poziţie importantă în staff-ul de conducere al Partidului Mişcarea Populară. Partidul în care crede şi cel care contribuie la  dreapta puternică din România, o ofertă reală la actuala putere. Astfel, adunarea de duminică a reprezentant şi împlinirea a un an de când „partidul în blugi”, PMP, a luat fiinţă.

„La Bucureşti a avut loc Congresul PMP, a fost aleasă o nouă echipă de conducere, s-a depus moţiunea lui Eugen Tomac. Din această echipă de conducere fac şi eu parte ca secretar executiv, prim-vicepreşedinte este domnul europarlamentar Siegfried Mureşan, iar secretar general domnul Dorel Onaca, fost şef al Cancelariei Prezidenţiale a domnului preşedinte Traian Băsescu. Scopul Partidului Mişcarea Populară este ca la alegerile din 2016 să aibă un rezultat de peste 20%. Vreau să vă spun că, înainte de acest congres, trebuiau să aibă loc alegeri în cadrul acestei organizaţii. Nu s-au ţinut aceste alegeri, pentru că am zis să treacă mai întâi congresul şi vă voi anunţa, cel mai probabil într-o lună sau două, data când vor avea loc alegeri în cadrul organizaţiei judeţene, la care voi candida, vă spun de acum, pentru funcţia de preşedinte. Cred că până în 2016 vom găsi oameni de calitate, pe lângă cei pe care azi îi avem alături de noi şi, în paranteză spun, chiar sunt oameni deosebiţi, care au intrat în politică fără a avea anumite interese. Au intrat în politică doar pentru că îşi doresc să facă ceva pentru locuitorii judeţului Olt şi, implicit, pentru cetăţenii din România. Sper că, în 2016, Partidul Mişcarea Populară va înclina balanţa şi în judeţul Olt lucrurile să se schimbe, din punctul de vedere al coloraturii care a condus atât de mult judeţul”, a spus preşedintele PMP Olt, Marian Vasile.

„Elena Udrea este supusă unui test extraordinar”

Un subiect important, care este pe buzele tuturor, a fost deschis şi de preşedintele PMP Olt, Marian Vasile. Şi anume, reţinerea şi arestarea fostului preşedinte al PMP, Elena Udrea. Vasile crede că, deşi ne aflăm într-o comunitate europeană, acolo unde principiile justiţiei sunt respectate, Udrea a fost supusă unor presiuni şi nu a beneficiat de prezumţia de nevinovăţie.

„Aş fi vrut să încep cu lucruri bune din activitatea politică a partidului pe care îl reprezint şi, implicit, a activităţii mele, dar cel mai important subiect pe ordinea de zi este Elena Udrea, fost preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, care, iată, că de câteva zile, este supusă unui test extraordinar şi, aşa cum am spus întotdeauna, Justiţia întradevăr trebuie să-şi facă datoria, pentru că trăim într-un stat democratic, trăim într-o ţară care este parte a Uniunii Europene şi acest lucru trebuie să se întâmple, s-a întâmplat în ultima perioadă şi sper ca şi de aici încolo să fie la fel. Elena Udrea a fost şi este în continuare un om politic de succes şi cu mari calităţi, care şi-a pus amprenta, în mod pozitiv, asupra dezvoltării localităţilor.. Nu mi se pare corect ce se întâmplă, ar trebui mai întâi ca fiecare cetăţean al României să aibă posibilitatea să arate dacă este nevinovat, trebuie să existe încă odată prezumţia de nevinovăţie şi abia după aceea să se facă presiuni atât de mari. Pentru Partidul Mişcarea Populară, într-adevăr, nu se poate spune că este vorba de o situaţie comodă. Să nu uităm că, până la urmă, Elena Udrea a fost cea care a ridicat PMP. Până la intrarea în partid a Elenei Udrea, formaţiunea politică era de 1, 2%. Sper din tot sufletul, eu şi cei care am avut posibilitatea de a o cunoaşte pe Elena Udrea, să demonstreze încă o dată, aşa cum a arătat-o şi în această perioadă, că este o femeie puternică, o femeie curajoasă, că este un om politic de succes şi cred că mai are multe lucruri de spus în spaţiul politic din România”, a declarat Marian Vasile.

Traian Băsescu, din nou la Slatina…

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, cel care a venit la Slatina în anul în care avea să fie ales preşedinte al României, în anul 2004, este aşteptat la Slatina. Marian Vasile a spus că a avut o discuţie cu preşedintele Băsescu în acest sens, iar răspunsul primit de preşedintele PMP Olt ar fi fost afirmativ. Rămâne de văzut dacă Traian Băsescu îşi va mai aminti cum se plimba prin Slatina şi şi-a făcut poze în faţa Casei de Cultură a Tineretului., acolo unde, în 2004, participa la evenimentul lansării unui candidat la primăria Slatinei.

 Bani pentru primării, direct de la Ministerul Finanţelor: „o măsură extraordinară”

Întrebat cum ar comenta faptul că după anul 1990, de când funcţionează Consiliile Judeţene, sumele alocate micilor comunităţi nu mai trec prin instituţia în cauză, ci vin direct de la Ministerul Finanţelor, Marian Vasile, primarul comunei Studina a răspuns:

„De când am intrat în politică, pot să spun că a fost o problemă ridicată de mai mulţi primar, chiar şi de mine. Cu toţi ne-am dori ca sumele care se alocă pentru administraţiile publice locale să vină direct de la Ministerul Finanţelor şi să nu mai treacă prin consiliile judeţene, pentru că cei care conduc aceste instituţii se schimba şi se schimba ş coloratura politică. Studina a fost mereu vitregită, pentru că am fost de altă culoare politică decât aceia care au condus Consiliul Judeţean Olt. Este o măsură extraordinară pentru toţi primarii România, dar este important să fie dusă la bun-sfârşit”.

Rânduri de final. Necesare

Pentru Marian Vasile nu a fost uşor să iasă în spaţiul public, în ziua în care, la Curtea Supremă se era pe rol cauza privind arestarea Elenei Udrea. Dar, câte lucruri pe care le facem în viaţă sunt uşoare? La finalul zilei în care, la PMP Olt avea loc prima conferinţă politică a anului, fostul preşedinte de partid era arestat. Pe baza unui denunţ făcut de un fiu de securist, aflat în libertate pentru că toarnă bine la DNA…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.