Acasă Actualitate Poliţişti din trei ţări, la Slatina

Poliţişti din trei ţări, la Slatina

272

În Slatina, se află în plină desfăşurare proiectului „United Against Corruption”(Uniţi Împotriva Corupţiei), finanţat de Uniunea Europeană, implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, Transparency Internaţional Romania, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratele de

Poliţie Regională din Vidin şi Pleven (Bulgaria) şi Poliţia de Stat din Letonia. Astfel, în luna februarie s-au programat sesiuni comune de instruire, organizate pe trei module, a poliţiştilor români, bulgari şi letoni, în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, şi anume: în zilele de 4 şi 5, modulul al 2-lea, în zilele 11 şi 12, iar modulul al 3-lea, în zilele 18 şi 19 februarie a.c., 8 ore/zilnic. La activităţi, participă, zilnic, câte cinci poliţişti din cadrul fiecărei instituţii partenere, de la structurile de investigarea criminalităţii economice, control intern, ordine publică şi poliţie rutieră, la final fiind instruiţi 150 de poliţişti (30 din cadrul fiecărei instituţii).

Specialiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Transparency International România se ocupă de instruirea poliţiştilor.

În cadrul acestor sesiuni de instruire se abordează teme privind infracţiuni de corupţie din codul penal, strategia naţională anticorupţie, conflictele de interese şi au loc dezbateri pe marginea materialelor prezentate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.