Acasă Actualitate După dezvăluirile de la Ziarul de Olt: precheziţii la Banca Transilvania Slatina

După dezvăluirile de la Ziarul de Olt: precheziţii la Banca Transilvania Slatina

542

La sfârşitul lunii ianuarie, Ziarul de Olt oferea o ştire bombă, în premieră: angajatul R.P. al filialei Băncii Transilvania, Filiala Crişan Slatina, se înfrupta din banii clienţilor băncii.

Bărbatul este acum cercetat penal de procurorii DIICOT Olt, fiind acuzat că, împreună cu mai multe persoane, ar fi accesat ilegal contul unei firme, deschis la banca în cauză, de unde a făcut transferuri ilegale de bani, provocând un prejudiciul de 400.000 de lei. Astfel, procurorii DIICOT suspectează că în perioada 2 februarie-29 octombrie 2014, angajatul ar fi făcut operaţiunile ilicite. Oamenii legi au efectuat miercuri, 4 februarie 2015 percheziţii la Banca Transilvania Slatina, zece persoane fiind duse la sediul DIICOT Olt pentru audieri.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Biroul  Teritorial Olt împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat în data de 04.02.2015 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice pe raza judeţului Olt, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri private şi uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic. În cauză există suspiciunea rezonabilă că,  în perioada 02.02.2014 – 29.10.2014, din contul curent al societăţii S.C. AGROMEC SISTEM S.R.L. deschis la Banca Transilvania, s-au  efectuat transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii, de către membrii grupării infracţionale. De asemenea, există suspiciunea că numitul P.R, angajat al unităţii bancare menţionate a accesat fără drept datele informatice ale băncii şi  s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societăţii păgubite şi de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti atât disponibilul de credit in valoare de 10.000 lei în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-a transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit. Din contul curent al societăţii menţionate au fost efectuate transferuri de bani, în valoare de 400 000 de lei. La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Olt vor fi aduse 10 persoane în vederea audierii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul SAS Olt. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă remis de DIICOT.

Totuşi, e greu de înţeles…

Dacă cei care au bani în cont la Banca Transilvania SLatina pot răsufla liniştiţi, unitatea bancară este obligată să acopere pierderile, e de neînţeles cum onor conducerea acestei agenţii a dormit în cizme. Altfel, cel mai probabil directorul de aici Cerasela Mierlea, va fi demis. Chiar dacă, între activitate a domniei-sale şi cea de infracţionalitate a subordonatului acesteia nu există nicio legătură. După ce-ţi vine poliţia în percheziţie e greu să mai fi conducătorul unei agenţii bancare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.