Acasă Actualitate România mai poate fi salvată. Dumitru Dumitraşcu mulţumeşte din inimă. Lui Florin...

România mai poate fi salvată. Dumitru Dumitraşcu mulţumeşte din inimă. Lui Florin Vasile…

384
Doi oameni care până pe 31 ianuarie nu-şi intersectaseră paşii, doi slătineni normali, au de acum o experienţă de viaţă frumoasă, demnă de povestit. Dintr-o întâmplare hărăzită de soartă şi destin, se naşte o poveste care arată că dimensiunea fiinţei umane cuprinde atât recunoştinţă, cât şi respect faţă de aproapele aflat la necaz…
 
Pe Dumitru Dumitraşcu, presa locală, din Olt, îl cunoaşte: consilier judeţean, membru activ în PSD, un om cu o dimensiune corectă a realităţii. Povestea sa am aflat-o luni, 2 februarie, aproape de prânz, chiar de la sursă. Mai exact, pregătindu-se de botezul unor nepoţei de aur, sâmbătă a avut loc prima şi marea încercare. Dar, cel mai bine vorbeşte protagonistul:
„Sâmbătă, la Union, în zonă la „Vacanţa”, am pierdut portofelul în care, pe lângă buletin, permisul de conducere şi alte acte, mai aveam carduri, bani – vreo 400 lei şi două lănţişoare de aur pe care vroiam să le ofer la botezul unor gemeni, băiat şi fată. Deşi am fost convins că nu voi mai intra în posesia bunurilor pierdute, un domn, Florin Vasile m-a sunat şi mi-a spus ca a găsit portofelul meu. Nu ştiam nimic despre omul acesta, dar prin gestul său mi-a demostrat că are o bună creştere şi, cu toate că l-am rugat şi chiar am insistat să îi ofer ceva, n-a vrut sub nicio formă să accepte. Ne-am văzut în parcarea de la Billa, am primit bunurile pierdute, i-am mulţumit şi ne-am văzut de drum. Ce pot să spun: Ferice de părinţii care l-au crescut, căci rar te întâlneşti în ziua de astăzi cu astfel de oameni!”
 
La prima vedere este într-adevăr de necrezut că cineva mai procedează în ziua de azi aşa cum a făcut-o Florin Vasile. De aceea, jurnalistul de serviciu a ţinut neapărat să vorbească, direct, cu cel ce nu a fost tentat să transforme în bani, pe preţ de chilipir, aproape douăzeci de grame de aur. Motivaţia acestuia, sub forma unei lecţii de viaţă, de citit şi reţinut, o regăsim în rândurile care urmează.
„Nu ştiu ce aş putea să spun. Eu am făcut un gest normal, omenesc, un gest pe care mi-aş dori să îl mai facă şi alţii atunci când au ocazia. Nu am nevoie de bunuri care nu-mi aparţin şi nici nu vreau să fac un caz din asta. A fost, repet, ceva normal ce ţine de felul fiecăruia şi bunul simţ”.
 
Concluziile, ne permitem să le punem noi: cu oameni precum Florin Vasile, România mai poate fi salvată! Credem că un astfel de om reprezintă un model în zilele noastre, de departe şi pentru clasa politică din România, scufundată în mocirla jocurilor murdare, acolo unde îi regăsim, zi după zi, pe cei ajunşi, din greşeală, să ne conducă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.