Acasă Actualitate Eurodeputatul cu cabinet la Slatina, în campanie pe persoană fizică

Eurodeputatul cu cabinet la Slatina, în campanie pe persoană fizică

64
Singurul eurodeputat care lăsase să se înţeleagă că ar avea cabinet parlamentar şi la Slatina, deşi n-a ţinut niciodată audienţe la faţa locului, îşi face campanie pe… persoană fizică. Profitând de degringolada din partid, cât şi de criza de lideri în PSD, acolo unde tata Sîrbu îl consideră pe ginerele său, Victor Ponta singura valoare (sic!), Negrescu promovează, propune şi susţine tot ceea ce dă bine la electoratul român. Fie la cel de tip PSD, fie şi de dreapta.
Ultima năzbâtie marca Negrescu este o platformă pe care românii se vor aşeza atunci când vor vrea să trăiască mai bine. Aşa că, citiţi, luaţi act şi într-un final veţi observa că Negrescu este cel mai potrivit om, atunci când o fi nevoie de alt tânăr într-o altă echipă în partidul care astăzi respiră prin porii lui Victor Ponta.
Redăm alăturat textul binefăcător promovat de omul cu presa care lucrează pe lângă Victor. Negrescu, nu Ponta…
 
„Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a iniţiat şi lansat platforma online www.granturieuropene.ro, prin intermediul căreia toţi cei interesaţi – administraţii publice, agenţi economici, ONG-uri, agenţii media sau simpli cetăţeni – pot obţine informaţii despre accesarea fondurilor europene gestionate direct de Uniunea Europeană.
În prezent, Uniunea Europeană gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene, ceea ce reprezintă 35 de miliarde de euro anual, sumele fiind distribuite sub formă de granturi şi contracte europene. Europarlamentarul Victor Negrescu a demarat acest proiect având în vedere faptul că numărul de beneficiari români ai granturilor şi contractelor europene este redus, iar procedura accesării acestor fonduri direct de la Uniunea Europeană este, în mare parte, necunoscută în România.
 
Victor Negrescu a vorbit, în calitate de iniţiator al acestui proiect, despre principalele aspecte ce ţin de granturile şi contractele europene.
„Sunt iniţiatorul acestui proiect de informare care va fi susţinut de o campanie de promovare în teritoriu şi de un sprijin permanent din partea mea şi a echipei PES activists România pentru toţi cei aflaţi în căutarea de informaţii suplimentare. www.GranturiEuropene.ro este o platformă de informare pe care se află colectate informaţii despre oportunităţile de finanţare oferite de Comisia Europeană şi instituţiile subordonate. Prin intermediul acestui portal toţi cei interesaţi pot afla o primă informaţie în limba română şi sunt direcţionaţi către apelurile de proiecte detaliate aflate pe site-urile instituţiilor. Site-ul GranturiEuropene.ro şi cele 19 cabinete de europarlamentar pe care le am în ţară până în prezent sunt la dispoziţie pentru mai multe informaţii a explicat europarlamentarul Victor Negrescu.
           
Uniunea Europeană distribuie prin statele membre aproximativ 76% din fondurile europene prin programe şi proiecte distribuite la nivelul fiecărui stat prin intermediul unor organisme intermediare gestionate împreună sau direct de statul român. Pe lângă aceste fonduri, UE gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene reprezentând 35 de miliarde de euro anual. Aceste fonduri sunt distribuite pe bază de competiţie europeană între aplicanţi/beneficiari din toate statele membre pe baza calităţii proiectelor primite.
 
„Există linii/axe/granturi de finanţare în aproximativ 60 de domenii, regrupate în 800 de surse de finanţare diferite. Pentru a înţelege cât de importante sunt aceste fonduri trebuie să vedem doar că România are alocată anual, pentru perioada 2014-2020, o sumă de aproximativ 7,16 miliarde de euro, o suma mică în comparaţie cu potenţialul granturilor şi contractelor europene ce se ridică la nu mai puţin de 35 de miliarde de euro anual. Potenţialii beneficiari cuprind administraţii publice locale, administraţii centrale, companii private, IMM-uri, start-up-uri, cercetători, universităţi, persoane fizice. Există proiecte care permit, spre exemplu, unui tânăr să beneficieze de o bursă pentru a învaţa să devină antreprenor într-un stat european într-un anumit domeniu, dar şi proiecte care pot genera, spre exemplu, inovări în domeniul transportului public”, a completat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.
Pentru mai multe detalii puteți consulta platforma online de informaţii www.granturieuropene.ro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.