Acasă Cultură JE SUIS EMINESCU. După 165 de ani, poetul nemuririi noastre s-a renăscut...

JE SUIS EMINESCU. După 165 de ani, poetul nemuririi noastre s-a renăscut la Slatina

272

Este vremea ca după ce am fost forţaţi „să fim Charlie”, să fim cu adevărat Eminescu. Jurnalistul care nu s-a legat de religia nimănui, dar „teroriştii” vremii i-au suprimat libera exprimare prin uciderea sa. SUNTEM EMINESCU!

165 de ani de când a venit pe lume „Luceafărul poeziei româneşti”, Mihai Eminescu, au însemnat la Slatina comemorarea omului care ar fi putut conduce România şi nu ar fi plagiat nimic şi nici nu s-ar fi luat după consilieri să citească parodii de texte.

Atât la Biblioteca Judeţeanîă, cât şi la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, Mihai Eminescu a fost omagiat prin momente artistice, recitări ale poeziilor sale. Ziua de 15 ianuarie s-a încheiat cu un marş cu torţe, depuneri de flori şi cântări la bustul scriitorului de pe „Aleea personalităţilor” din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina.

Valeru Ciurea, consilier, referent la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, a încheiat programul din faţa bustului lui Eminescu printr-o scurtă şi valoroasă cuvântare: „Putem spune că, astăzi, 15 ianuarie 2015, Eminescu s-a renăscut la Slatina”.

Un material amplu, în ediţia de vineri 23 ianuarie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.