Acasă Cultură Mihai Eminescu în oraşul minunilor. Centrul Cultural Municipal Caracal comemorează 165 de...

Mihai Eminescu în oraşul minunilor. Centrul Cultural Municipal Caracal comemorează 165 de ani de la naşterea poetului naţional

197

Anul acesta, 2015, se împlinesc 165 de ani de la naşterea poetului nepereche, care a fost şi va rămâne în sufletele noastre, Mihai Eminescu. Primăria, Consiliul Local în colaborare cu Centrul Cultural Municipal  organizează în data de 15 ianuarie, o serie de activităţi cultural-artistice dedicate omagierii luceafărului poeziei româneşti.

Activităţile vor cuprinde două momente. Primul se va desfăşura la Biblioteca „Virgil Carianopol”, programat în jurul orei 10:30, acolo unde va fi organizată o expoziţie de pictură intitulată “Cumva Eminescu”, autor Viorel Chirea, expoziţie ce va  putea fi vizionată pe parcursul întregii săptămâni, precum şi o expoziţie de carte cu operele poetului nepereche, dar şi o proiecţie de film în care un actor recită două scrisori pe care poetul le -a scris iubitei sale, Veronica Micle.

Cel de-al doilea moment se va desfăşura , evident, în Parcul „Constantin Poroineanu”, începând cu ora 12:00, acolo unde este amplasat bustul lui Mihai Eminescu. Aici va avea loc un

pelerinaj, mai mulţi copii de la instituţiile de învăţământ din localitate vor veni pentru a depune o floare şi a aprinde o lumânare în amintirea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.