Acasă Politic TOP parlamentari de Olt. Ce-au făcut ai noştri în anul 2014

TOP parlamentari de Olt. Ce-au făcut ai noştri în anul 2014

160

Anul 2014 a fost unul încărcat pentru parlamentarii români. Încărcat cu zile libere de la Parlament. Pretexte s-au găsit: an electoral – două campanii (pentru europarlamentare şi pentru prezidenţiale), vacanţe şi zile naţionale libere. Dar, între zilele în care nimeni nu a călcat mochetele din cele două săli de plen ale Parlamentului României, surpriză!, au şi muncit. Ai noştri, cei 13, de la Olt, au respectat anul electoral şi vacanţele, dar au şi muncit. Acum, la început de 2015, facem o retrospectivă a muncii parlamentarilor olteni în forul legislativ al României.

SENATORI

Senatul României este format din 176 senatori, dintre care, ai noştri, de la Olt: Darius Vâlcov, Mihai Niţă, Dan Şova şi Teiu Păunescu. Dintre senatori, pe cel cu cea mai bogată activitate este senatorul Darius Vâlcov, actual ministru al Finanţelor.

Darius Vâlcov – Colegiul 1

Darius Vâlcov este semnatarul a 56 de iniţiative legislative şi a 14 declaraţii politice. A adresat 22 de întrebări, a făcut 10 interpelări şi a luat cuvântul în plen de 25 de ori.

Mihai Niţă – Colegiul 2

Mihai Niţă are ca activitate parlamentară în anul 2014: 8 iniţiative legislative propuse, 12 declaraţii politice, două întrebări adresate şi 12 luări de cuvânt.

Teiu Păunescu – Colegiul 2

Senatorul Teiu Păunescu are două iniţiative legislative şi o interpelare.

Dan Şova – Colegiul 3

Dan Şova a reuşit în 2014 să semneze cinci iniţiative legislative şi patru luări de cuvânt.

DEPUTAŢI

Camera Deputaţilor este formată din 407 deputaţi, nouă dintre ei numai pentru noi. Emil Moţ, Daniel Bărbulescu, Florin Iordache, Virgil Delureanu, Gigel Ştirbu pe câte un colegiu, Dan Ciocan şi Dumitru Niculescu – pe acelaşi colegiu (nr. 5), Alexandru Stănescu şi Luminiţa Adam care împart Colegiul 7, sunt aleşii Oltului. Cel care ocupă primul loc în topul deputaţilor cu cea mai bogată activitate în 2014 este Florin Iordache.

Emil Moţ – Colegiul 1

Cap de listă şi pe primul colegiu este Emil Moţ, care este cosemnatar la 18 iniţiative legislative.

Daniel Bărbulescu – Colegiul 2

Ales în Colegiul 2 Scorniceşti-Potcoava, deputatul Daniel Bărbulescu a vorbit de opt ori la tribuna Camerei Deputaţilor, a susţinut şase declaraţii politice, este semnatar la 12 iniţiative politice şi a adresat o întrebare.

Florin Iordache – Colegiul 3

Este deputatul cu cea mai bogată activitate parlamentară. Iordache a luat cuvântul de 17 de ori, a fost iniţiatorul a 48 de proiecte legislative şi a adresat o întrebare.

Virgil Delureanu – Colegiul 4

Deputatul Delureanu a vorbit de trei ori în Camera Deputaţilor, a susţinut trei declaraţii politice şi este cosemnatar la 15 iniţiative legislative.

Dan Ciocan – Colegiul 5

Deputatul PSD, Dan Ciocan, se află printre cosemnatarii a 17 iniţiative legislative. Acesta a adresat două întrebări.

Dumitru Niculescu – Colegiul 5

Deputatul PP-DD a avut o activitate bogată în Camera Deputaţilor, care a constat în: 24 de propuneri legislative, patru luări de cuvânt şi una în Biroul Permanent, trei declaraţii politice, nouă întrebări şi interpelări şi două moţiuni.

Gigel Ştirbu – Colegiul 6

Gigel Ştirbu a fost pentru câteva luni ministru al Culturii. Are în activitatea sa parlamentară din 2014: 21 de iniţiative legislative, 17 luări de cuvânt, 10 declaraţii politice, trei întrebări şi şapte moţiuni.

Alexandru Stănescu – Colegiul 7

Alesul Colegiului 7 pe listele PSD, Alexandru Stănescu, a acumulat în 2014: 19 iniţiative legislative şi o întrebare adresată.

Luminiţa Adam – Colegiul 7

Luminiţa Adam a făcut mutarea anului – s-a transferat la UNPR de la partidul lui Diaconescu.

Aceasta a avut o activitate bogată, şi anume: 12 luări de cuvânt, trei declaraţii politice, 27 de iniţiative legislative, 10 întrebări adresate şi trei moţiuni – două respinse şi una nediscutată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.