Acasă Actualitate Bulgarii, „d’accord” cu Iulia Pârlea: „Important este ca oamenii tineri să aibă...

Bulgarii, „d’accord” cu Iulia Pârlea: „Important este ca oamenii tineri să aibă şanse egale”

272

Joi, 18 decembrie a.c., în sala de şedinţe a Casei de Cultură a Tineretului, a avut loc conferinţa de presă de prezentare a proiectului „Egali în drepturi – un nou model de formare gender nornformală a oamenilor tineri din localităţile mici, care reprezintă un parteneriat între Biroul de Tineret pentru Servicii Sociale şi Iniţiative Publice din oraşul bulgăresc Pleven şi Asociaţia pentru Educaţii Nonformale „D’ACCORD”. 

Reprezentanţii celor două asociaţii au prezentat proiectul care este implementat cu sprijinul financiar al Programului Operaţional Social „Dezvoltarea Resurselor Umane” – cofinanţat de Fondul European Social al Uniunii Europene. Din partea bulgară, Biroul de Tineret pentru Servicii Sociale şi Iniţiative Publice, condus de Marta Dimitrova, Damian Mincov, fondatorul „Artist Foundation” şi Daniela Dimitrova, mesajul este unul de cooperare în ajutorarea tinerilor din localităţile mici. Partea română este formată din Asociaţia „D’ACCORD”, care se bucură de cooperare şi este binevoitoare în ducerea la bun-sfârşit a cazurilor care se află pe agenda asociaţiei de la Corabia, condusă de profesor Iulia Pârlea.

„În calitate de preşedinte, vreau să le mulţumesc partenerilor din România cu care am obţinut rezultate foarte bune în cadrul desfăşurării proiectului. Asociaţia noastră este înfiinţată în 2008, de către studenţi, care lucrează pentru cauzele asociaţiei noastre. Pentru noi, important este ca oamenii tineri să aibă şanse egale”, a declarat Marta Dimitrova, preşedinte al BTSSIP Pleven.

Iulia Pârlea, preşedinte a Asociaţiei „D’ACCORD”, ca replică la spusele bulgarilor, a făcut un pro-domo al asociaţiei pe care o coduce: „Asociaţia «D’ACCORD» este una tânără, dar deşi tânără, poate ieşi la rampă cu câteva proiecte importante, proiecte europene, printre care şi acesta”.

Iulia Pârlea, premiată de bulgari

„Artist Foundation”, prin liderul său actorul Damian Mincov, i-a oferit o plachetă reprezentând un premiu internaţional. Aceasta s-a arătat exprem de bucuroasă de premiul oferit şi mai ales că vine din partea colaboratorilor bulgari în proiectul pe care speră să îl finalizez cu reuşite şi cazuri rezolvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.