Acasă Politic Falsaţi, domnule Ponta IV! (?)

Falsaţi, domnule Ponta IV! (?)

93

Căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel – 42 ani, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu – 47 de ani,  medicul Laura Vizireanu – 39 de ani şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton – 38 de ani, care aflase că era însărcinată. Patru nume, patru oameni.

Tragedia de ieri, din Lacul Siutghiol, a emoţionat o ţară întreagă. Patru oameni care aveau meseria să salveze oameni şi-au găsit sfârşitul, când elicopterul SMURD s-a prăbuşit în jurul orei 16.00.

Domnul premier Ponta era ocupat cu cabinetul în Parlament – miniştrii la comisii şi votul de încredere. Premierul s-a apucat să scrie (echipa care se ocupă de asta), pe contul de Facebook, destul de târziu despre caz, după ce s-a văzut iar premier, ales de colegii care erau obligaţi să o facă, altfel erau daţi afară din partid. Aşa e în democraţie. Nu e vorba de comunism aici.

Primul mesaj… pe Facebook

„În seara aceasta nu simt nicio satisfacție politică pentru votul din Parlament – mă gândesc doar la oamenii extraordinari din echipajul Elicopterului SMURD pe care i-am pierdut azi. Şi tot mă intreb dacă aşa a vrut soarta sau dacă se putea face ceva ca să evităm tragedia! Mâine, Gabriel Oprea o să-mi prezinte şi mie şi tuturor oamenilor o primă informare despre tragedia de acolo. Până atunci nu pot decât să mă gândesc la sufletele lor bune şi la suferinţa celor care le-au fost apropiaţi! Şi să le mulţumesc încă o dată celor care îşi fac zi de zi datoria fără să fie cunoscuşi şi laudaşi de noi toţi pentru eroismul lor!”.

Aşa suna primul mesaj trimis de cetăţeanul cu funcţie Ponta. Unul nu aşa de oficial, însă în spaţiul public, pentru că Facebook este spaţiu public. S-a simţit noaptea nedormită de griji…

Premierul Ponta a simţit că este nevoie să trimită şi el un mesaj, oficial de dat asta:

 „Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, către familiile celor patru eroi care au decedat ieri, în timp ce îşi îndeplineau misiunea de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, ca în atâtea alte ocazii. În numele Guvernului României, îmi exprim solidaritatea cu familiile celor trecuţi în nefiinţă în urma acestui tragic accident. Țin să le mulţumesc, și pe această cale, tuturor celor care, aflați în serviciile de urgenţă, îşi riscă zilnic viaţa şi depun eforturi supraomeneşti, în mod necondiţionat, pentru a-şi ajuta semenii. Îi asigur pe toti românii că autorităţile vor acţiona pentru a afla, cât mai rapid, cauzele acestei cumplite tragedii!”.

Sincer, domnule Ponta? Nicio formalitate birocratică nu mai poate întoarce pe nimeni… Texte din mapa de texte pentru evenimente…. Sună fals, ca un CD cu defecţiuni pus de către un DJ din Dubai. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.