Acasă Actualitate Nu e pleonasm! Oltul intră la apă. Motorga deszăpezeşte!

Nu e pleonasm! Oltul intră la apă. Motorga deszăpezeşte!

277
Peste judeţul Olt plouă. De mai bine de o lună, de pe vremea când Victor Ponta îşi făcea echipa pentru Cotroceni, nimeni nu a mai văzut soarele. Poate Iohannis în concediul din America. Poate Şova la Londra, unde a plecat după ce l-au dat afară prietenii din PSD. Încet şi sigur, judeţul cu nume de râu intră la apă. Văiele satelor oltene, înfundate de gunoaie, nu mai fac faţă apelor care se strâng în continuu.
La Slatina e mai rău ca-n… Minulescu. Poetul zicea ceva despre oraşul în care plouă de trei ori pe săptămână. Autorităţile sunt pregătite să intervină, dar, din păcate, cu resurse limitate. Practic, nu există o evidenţă clară a zonelor inundate. Culturile de grâu şi rapiţă sunt sufocate de excesul de umiditate, asta în centrul judeţului, în timp ce în nord porumbul pare că va fi recoltat undeva la Paşti. Anul viitor.
E aproape de necrezut. Sunt trei zile de ploaie continuă, iar veştile despre vreme nu sunt bune nici de acum încolo. Ce mult am vrea să fim minţiţi ca la… meteo.
Un caz aparte este înregistrat la intrarea în municipiul Caracal, dinspre Slatina, exact sub pasajul de la calea ferată. Cu puţin după prânz se mai putea trece cu maşina pe acolo, dar apa vine de peste câmp, de pe culturile agricole din zonă şi profită de carosabilul aflat sub nivelul zonelor învecinate. Probabil pe seama acestei situaţii se va constitui un comitet care să dispună organizarea unei comisii speciale. În urma ei va rămâne un proces verbal, dar situaţia efectivă de pe teren nu e deloc în regulă. Chiar, ce mai e în regulă în ţara asta?

PS. Zona de carosabil vizată de fotografia alăturată aparţine de Drumurile Naţionale. Acolo unde director e un glumeţ. Un om pus politic: Adrian Motorga, de la Partidul Conservator. Acesta a trimis în zonă o maşină are împrăştie nisip şi sare, aşteptând îngheţul prognozat pentru sfârşitul lunii ianuarie. Până atunci… Dumnezeu cu mila! Dacă în România ar exista competenţă, Motorga nu ar trebui să fie şef la Drumuri Naţionale! Probabil că acesta e foarte ocupat de la o vreme încoace. Să se întâlnească… întâmplător, cu şefii liberalilor olteni, pe care îi asigură cât de mult l-a vrut el pe Iohannis preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.