Acasă Actualitate Poliţia Judeţeană vrea… „Copilărie fără delincvenţă”. Un proiect european pentru educaţia minorilor

Poliţia Judeţeană vrea… „Copilărie fără delincvenţă”. Un proiect european pentru educaţia minorilor

146

Poliţia Română, prin toate subsidiarele sale judeţene, derulează un proiect interesant: „Copilărie fără delincvenţă”, finanţat din granturile „Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” (ISEC) ale Comisiei Europene şi care se desfăşoară în perioada octombrie

Scopul acestui proiect este conştientizarea minorilor asupra minorilor sub 14 ani. Aşa cum cere proiectul, o şcoală trebuie selectată pentru implementarea şi derularea acestei campanii, şi anume: Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII „Constantin Brâncoveanu”, în cadrul căreia, în cursul lunii aprilie a.c. a fost aplicat un sondaj de opinie precampanie, în vederea identificării nevoilor concrete de informare a beneficiarilor.    

„Scopul acestui demers a fost evaluarea nivelului general de informare cu privire la consecinţele pe care le implică adoptarea unor comportamente antisociale la minorii sub 14 ani, precum şi cunoaşterea metodelor de prevenire a delincvenţei juvenile.

Activităţile propuse a fi desfăşurate în cadrul acestei campanii vor fi coordonate de către membrii Grupului de coordonare a campaniei, respectiv reprezentanţi ai Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din I.P.J. Olt, D.G.A.S.P.C. Olt şi Şcolii Gimnaziale Constantin Brâncoveanu Slatina.

De asemenea, unul din pilonii campaniei, care urmăreşte creşterea gradului de implicare şi responsabilizare a copiilor, prin cooptarea lor în organizarea evenimentelor preventive, este reprezentat de Consiliul prevenirii delincvenţei.

Astfel, la nivelul Şcolii Constantin Brâncoveanu, va fi instituit Consiliul de Prevenire a Delincvenţei,  format  din 10  elevi, atât din rândul celor cu comportament meritoriu, cât şi al celor cu probleme de comportament, selectaţi în urma discuţiilor purtate cu conducerea şcolii, cu profesorii diriginţi, cu consilierul educativ/psihologul şcolii.

Rolul acestui consiliu va fi acela de a sprijini implementarea campaniei preventive în această şcoală, prin transmiterea informaţiilor furnizate de către membrii Grupului de coordonare.  Toţi elevii participanţi, concret ,,ambasadorii” campaniei, la aceste consilii vor fi recompensaţi cu premii,  asigurate din fondurile proiectului.

La finalul fiecărei luni specifice campaniei, după derularea activităţilor planificate, cu elevii din şcoală şi părinţii acestora, vor avea loc evaluări parţiale ale campaniei pentru a identifica şi remedia eventuale dificultăţi întâmpinate.”, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Olt.

Chiar dacă problemele cu adulţii încă nu sunt rezolvate sau sunt în curs de rezolvare, iniţiativa Poliţiei Române de a-i conştientiza pe copii cu privire la delincvenţă, un fenomen actual, este una de lăudat. Deşi, în camera obscură, unde se află o masă şi două scaune, o veioză cu lumină puternică, trebuie invitaţi guvernanţii, care nu investesc în sistemul de educaţie aşa cum trebuie. Pentru că un popor fără educaţie şi fără cultură nu numai că este sărac, dar şi delincvent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.