Acasă Cultură Prof. psiholog Camelia Tiţa oferă un dar util: „Poveştile terapeutice în consilierea...

Prof. psiholog Camelia Tiţa oferă un dar util: „Poveştile terapeutice în consilierea psihopedagogică”, un manual pentru părinţi, copii şi nu numai

361

Dascăl şi psiholog, un om cu mai bine de 30 de ani dedicaţi învăţământului, un om care mereu a împărtăşit cu alţii ceea ce a învăţat de la părinţi, dascăli şi cunoştinţe. Camelia Florin Tiţa a lansat joi, 4 decembrie a.c., în sala de ceremonii a Bibliotecii Judeţene Olt, cartea „Poveştile terapeutice în consilierea psihopedagogică”, care conţine 24 de poveşti minunate pentru părinţi, copii şi pentru toţi cei care trebuie să înveţe cum trebuie educat, învăţat şi repectat un copil. Poveştile terapie îi aparţin în mare parte şi sunt foarte moderne. Cartea este dedicată familiei: mamei, tot dascăl, soţului, copiilor, celor trei nepoţi care se regăsesc în poza de pe copertă, colegilor şi prietenilor.

O carte a vremurilor noastre

Directorul Bibliotecii Judeţene Olt, Florin Cârstea, care a ţinut o alocuţiune despre cartea autoarei Camelia Tiţa, a spus că îi va citi nepotului său din această carte şi că nu va mai fi nevoit să îi povestească istorisiri româneşti clasice ca: „Ileana Cosânzeana” şi „Făt-Frumos”, considerând că această carte are poveşti moderne şi interesante. Acesta a mai punctat şi faptul că este prima carte de acest fel pe care Biblioteca Judeţeană o va avea în rafturi şi pe care o va pune la dispoziţie publicului.

Nu gândim la fel, nu simţim la fel

Alocuţiunea de final a autoareai a fost una emoţionantă şi plină informaţii din domeniul psihopedagogiei. Aceasta a punctat şi unicitatea fiecarui copil în parte şi că indiferent că suntem uniţi, trăim în diversitate şi nu gândim la fel, şi nu simţim la fel. Cel mai recent exemplu prin care românii nu au gândit la fel şi nu au simţit la fel a fost recent, când au decis că viitorul trebuie să fie altfel de cum gândeau şi simţeau unii.

Primul cumpărător a fost o fetiţa preşcolară, care a primit în dar un exemplar din partea autoarei, impresionată de micuţa cumpărătoare.

Un material amplu, în Ziarul de Olt de vineri, 12 decembrie 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.