Acasă Actualitate CAUZELE UNUI EŞEC PREVIZIBIL

CAUZELE UNUI EŞEC PREVIZIBIL

44

Aşadar, au trecut alegerile. Unii îşi savurează încă victoria, în timp ce alţii nu doar îşi ling rănile, ci continuă să se „devoreze” între ei.

Pentru „bunul” echilibru al societăţii şi unii şi alţii ar trebui să-şi analizeze cu realism parcursul electoral spre a trage învăţăminte pentru ca „VIAŢA” să meargă bine înainte.

Partidul care a pierdut alegerile nu reuşeşte să-şi explice eşecul. Să-l ajutăm spre a şti pe viitor şi, cu toată obiectivitatea, IATĂ DE CE a pierdut:

1. Nu au ştiut să facă o adevărată campanie electorală populară pentru că nu cunosc ce este STRATEGIA şi TACTICA electorală, în a te adresa eficient şi cui TREBUIE, exact cum s-a eşuat în anii 2004 şi 2009. Nici măcar n-au intuit ce aşteaptă electoratul anului 2014. Totul a semănat mai degrabă cu o GĂLĂGIE ELECTORALĂ în care au abundat momentele de festivism exagerat, cu zeci de mii de oameni (mai ceva ca înainte de 1989), cu prea multe accente de cult al personalităţii şi de familie şi de populism deşănţat.

2. AROGANŢA şi „calităţile” de ŞMECHERI ATOTPUTERNICI a actualilor MARI LIDERI faţă de cei care erau pe vremuri lideri din linia I, pe care i-au tratat cu dispreţ spărgând „unitatea” blocului şi aşa artificial constituit. Lipsa de modestie şi cordialitatea în raport cu „aliaţii” au creat ascunse antipatii faţă de „patron”.

3. TUPEUL şi ÎNFUMURAREA IDIOATĂ în raport cu electoratul „advers” socotindu-se din start imbatabili şi în consecinţă victorioşi siguri.

4. Modul agresiv şi violent al campaniei electorale prin atacuri grosolane şi jignitoare la adresa contracandidatului şi a susţinătorilor acestuia, chiar în confruntările directe de la TV.

5. Sloganul utilizat a fost total neadegvat ca şi când ei erau „unici”, înlăturând din start posibilitatea de a dialoga şi coopera şi cu alţii pentru unitate.

6. Au făcut o „socoteală matematică” de gâgă, care a grăbit aşecul prin modul cum au încheiat şi abordat alianţele pentru turul II, cu fişte-cine, dar pe care, cu puţin timp înainte îi dispreţuiseră în mod trivial.

7. Nu doar lipsa de reacţie serioasă ci pur şi simplu PROTECŢIA CORUPŢILOR, încât electoratul a lipit de PSD eticheta de CORUPT, lichidându-se într-o foarte mare măsură credibilitatea celor mulţi în acest patid.

Ca urmare, SISTEMUL BARONIAL a fost o piatră de moară în ceea ce se dorea a fi „colectarea de voturi”, căci cei mulţi au recepţionat cum trebuie actele DNA pe de o parte, iar pe de alta dezvăluirile din presă privitoare la averile şi lăcomia liderilor „sus-puşi”, încât s-a ajuns la o adevărată prăpastie între aceştia şi membri de partid de rând, simpatizanţi, militanţi, şi cei de bună-credinţă care-şi spun „HALAL DEMOCRAŢIE”. Tot mai mulţi sunt cei care îşi justifică şi acceptă de ce înainte de 1989 „TOTUL ERA SUB CONTROL” şi că nimeni nu se putea îmbogăţi peste măsură şi mai ales ORICUM, şi nimeni nu se plângea de sărăcie.

8. Utilizarea unor „consilieri mercenari străini” cu potenţial mediocru, însă pricepuţi în laude triumfaliste, dar interesaţi numai de privilegii personale şi care au „realizat” doar minima performanţă de a pierde.

9. PSD s-a dovedit incapabil de a „evolua” odată cu timpul istoric, deoarece în ultimii ani a fost măcinat de lupte interne pentru putere. S-au ciocnit cu o duritate inexplicabilă INTERESE şi ORGOLII încât, în permanenţă, populaţia a fost conştientă de VÂNZOLEALA din acest partid şi că principiul dominant după care „făcea” politică era „apartenenţa la gaşcă”.

De aici şi „ZIUA CUŢITELOR LUNGI” cu câţiva actori de marcă.

10. Dispreţul făţiş faţă de românii DIN AFARĂ, vizibil cu ochiul liber şi „prost regizat” de liderii principali, de vârf, ai partidului cu care au răspuns şi după turul I APELURILOR CATEGORICE venite de pretutindeni (şi din ţară şi din străinătate). În acest fel, votanţii din afară s-au simţit pur şi simplu trădaţi de cei care le conduc ţara de origine, adică patria lor, dar cu ei s-au solidarizat circa două milioane de votanţi din cei „NEHOTĂRÂŢI”. De aici şi efectul previzibil al finalului.

Ce se impune pentru viitor?

Voi de la PUTERE, din OPOZIŢIE şi care vă consideraţi în stare, folosiţi-vă mintea şi sufletul şi „SCHIMBAŢI TOTUL” pentru ca ROMÂNIA să nu mai fie ocupanta locului 60 la nivel de trai, a poziţiei de campioană în Uniunea Europeană la sărăcie şi tot aşa. Căci, poporul român, zău, merită o soartă mai bună…

PS. Întorcându-mă în timp, regret că nu mai sunt tânăr. nu pentru altceva, ci pentru că împreună cu cei care am lucrat atunci, la nivel macro şi la nivel micro, aş fi făcut ceva pentru ŢARA MEA, a cărei stare o deplâng în fiecare zi…

Prof.
Ion Pătraşcu – Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.