Acasă Politic Cronică parlamentară despre ai noştri… pe Fcebook

Cronică parlamentară despre ai noştri… pe Fcebook

298

Când activitate în Parlament nu prea e, pe Facebook e puţin mai multă

Aleşii noştri din Parlamentul României trăiesc într-o continuă vacanţă. Anul 2014 a fost anul vacanţelor. Cu ocazia europarlamentarelor, cu ocazia verii, cu ocazia prezidenţialelor, aleşii au avut mai mult activitate pe reţeaua de socializare care ocupă tot timpul românilor, care au cont pe ea, şi nu numai. (George PIŢULESCU)

SENATORI

Darius Vâlcov – Colegiul 1

De la sfârţitul lunii august, senatorul Darius Vâlcov este ministru delegat pentru Buget. Activitatea sa parlamentară s-a diminuat. Pe pagina sa de Facebook întâlnim activitate bogată, de la promovarea activităţii sale ca ministru până la opţiunile sale privind preşedintele României. Cea mai nouă postare face referire la investiţii racord pentru municipiul Slatina, dar şi pentru judeţul Olt.

Mihai Niţă – Colegiul 2

Mihai Niţă are pe „Perete” câteva urări de la diverşi prieteni şi o postare din august în care se găseşte o poză de familie: senatorul, nora acestuia şi nepoţica. O fotografie realizată în Grecia.

Teiu Păunescu – Colegiul 2

Deşi este membru afiliat al Grupului parlamentar al PSD, senatorul are ca ultimă postare un link distribuit, în care este vorba despre câţi români din UK au votat la primul tur de la prezidenţiale.

Dan Şova – Colegiul 3

Dan Şova are mai multă activitate pe Facebook decât în Senat. Acesta îşi promovează imagini alături de colege, foarte multe colege, de partid şi câţiva colegi. Plus, îşi ţine la curent prietenii cu apariţiile în emisiuni, o altă activitate bogată a senatorului.

DEPUTAŢI

Emil Moţ – Colegiul 1

Pagina de Facebook a parlamentarului seamănă cu un album de fotografii cu capturi. Mai degrabă, pagina unui pasionat de vânătoare decât pagina unui reprezentant al poporului. Cel mai mare animal vânat pare să fie un porc mistreţ, care nu a fost deloc votat.

 Daniel Bărbulescu – Colegiul 2

Tânărul deputat are câteva postări recente cu urări făcute cu ocazia sărbătorii Arhanghelilor Mihail şi Gavril, dar şi un link distribuit cu prezenţa sa la vot, ştire aparţinânt televiziunii locale.

Florin Iordache – Colegiul 3

Pe pagina deputatului social-democrat, Florin Iordache, întâlnim distribuiri ale altor persoane în „Cronologia” sa. La rubrica „Emisiuni şi Seriale Tv” se găsesc patru pagini de televiziuni la care a dat „Like”, printre care şi Realitatea TV… Dacă află Ponta… 

Virgil Delureanu – Colegiul 4

Pe „Peretele” paginii deputatului postează alţii. Cele mai noi postări distribite pe pagina deputatului sunt ştiri referitoare la posibilul congres al PSD din primăvara anului viitor sau măriri de alocaţii pentru susţinerea familiei.

Dan Ciocan – Colegiul 5

Deputatul PSD, Dan Ciocan, iubeşte drapelul naţional. Imaginea se găsesşte la „Fotografia de copertă” – partea superioară oricărei pagini de Facebook.

Acesta a postat imagini cu vizita colegului său, deputatul Victor Ponta, la Dobrun. Acel premier care voia să devină preşedinte.

Dumitru Niculescu – Colegiul 5

Deputatul împarte… link-uri. Cu mesaje de împliniri şi iubiri. Dar şi linkuri către site-uri pe care apare. Cea mai interesantă creaţie ester un clip realizat de Facebook. Celebrele filmuleţe în care se triansmit mulţumiri. Mulţumiri trimise colegului Daniel Fenechiu.

Gigel Ştirbu – Colegiul 6

Deputatul Gigel Ştirbu nu pare aşa pasionat de Facebook, pagina sa fiind pustie şi abandonată. Mesajele le transmite prin comunicate de presă sau conferinţe, după cum ştim.

Alexandru Stănescu – Colegiul 7

Pe pagina deputatului se află postări cu multe poze, distribuite de Dan Ciocan, colegul de partid şi de Cameră, care a distribuit postările sale cu pozele din campania colegului lor de partid care tindea la funcţia de preşedinte al României.

Luminiţa Adam – Colegiul 7

Cea mai nouă postare a deputatului conţine o imagine cu Angela Merkel, care se strâmbă la faptul că Iohannis merge la dezbaterile televizate. Se mai găsesc şi distribuiri ale unor link-uri cu şi despre Victor Ponta, premierul „Guvernului «Aoleu!»”.

Interesant rămâne faptul că, deşi nu mai este la PP-DD, aceasta păstrează ca poză de profil o fotografie în care ţine un carton cu un mesaj şi cu sigla PP-DD, partidul pe care acum îl critică.

Şi v-am povestit politica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.