Acasă Politic Doi tineri cercetători şi-au prezentat invenţiile în Parlamentul European la invitaţia europarlamentarului...

Doi tineri cercetători şi-au prezentat invenţiile în Parlamentul European la invitaţia europarlamentarului Victor Negrescu

44

Doi tineri cercetători din Maramureş, studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Alexandru Iulian Alexan şi Anca Roxana Osan, şi-au prezentat săptămână aceasta invenţiile în Parlamentul European la invitaţia europarlamentarului PSD, Victor Negrescu.

„Această invitaţie este o adevărată oportunitate de a prezenta în cadrul unui eveniment de prestigiu inovaţiile noastre. Am fost sunaţi la un moment dat pur şi simplu întâmplător de domnul Negrescu care ne-a anunţat că a citit despre robotul de asistenţă personală pe care l-am creat, destinat persoanelor în vârstă sau cu dezabilităţi, şi că suntem invitaţii săi pentru a prezenta proiectul în cadrul celui de-al 6-lea Summit European pentru Inovare. A fost o experienţă interesantă şi cred că acest eveniment şi întâlnirile avute o să ne ajute în dezvoltarea proiectelor”, a explicat tânărul cercetător Alexandru Alexan.

Cei doi tineri cercetători au atras atenţia presei locale în ultimele luni graţie mai multor inovaţii care au impresionat specialiştii. Printre acestea se află o brăţară prin care prin simple mişcări se pot controla mai multe funcţii în casă precum lumina sau căldura, un sistem electronic de gestiune a medicamentaţiei sau Optimus, un robot care permite asistarea persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.

„În calitate de co-organizator al celui de-al 6-lea Summit European pentru Inovare am ţinut foarte mult să îi invit pe aceşti doi tineri cercetători foarte talentaţi. România are un potenţial uman enorm în domeniul cercetării şi inovării, trebuie doar să ne facem cunoscute ideile şi să atragem fonduri externe. Prin urmare, pe lângă prezentarea ideilor în cadrul unui atelier dedicat tinerilor cercetători, le-am facilitat discuţii cu diverşi oficiali europeni în vederea atragerii de fonduri europene pentru ideile lor. Sunt mândru de potenţialul tinerilor cercetători români”, a explicat demersul său tânărul europarlamentar Victor Negrescu.

Europarlamentarul Victor Negrescu a avut în ultimele luni mai multe iniţiative în Parlamentul European solicitând public creşterea fondurilor alocate cercetării şi inovării dar şi distribuţia lor mai echitabilă către zonele din Centrul şi Estul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here