Acasă Editorial Interviu cu Eduard Claudiu Ciocăzanu, primarul municipiului Caracal

Interviu cu Eduard Claudiu Ciocăzanu, primarul municipiului Caracal

300

Caracalul, oraş european, va deveni un proiect finalizat cu Victor Ponta preşedintele tuturor românilor

– Care sunt obiectivele pe care primarul municipiului Caracal, Eduard Claudiu Ciocăzanu le-a pus în practică beneficiind de sursele şi resursele guvernamentale alocate de Victor Ponta?

Putem spune că noi nu am primit banii ca ajutor sau pentru cheltuieli curente şi de capital, aşa cum se mai întâmpla în vechile guverne, iar premierul Ponta s-a aplecat numai asupra proiectelor şi asupra datoriilor istorice, putând să vă dau aici şi câteva exemple: în anul 2012, ştiind situaţia cu încălzirea centralizată din municipiul Caracal, am primit ajutor pentru încălzirea din unităţile de învăţământ şi unităţile consiliului local, în caloare de două miliarde, iar pentru a putea finaliza aceste acţiuni, prin Ordonanţa de Guvern Nr. 13/2012, municipiul Caracal, prin Consiliul Judeţean şi ANAF a primit aproximativ 132 de miliarde bani pe care municipalitatea avea să-i plătească spre vechea societate SC IGO, iar IGO mai departe, pentru plata datoriilor. Tot în anul 2012, ştiind că avem o datorie a fostei SC IGO către distribuitorul de gaze, în valoare de 51 de miliarde, am dus documentele necesare, ne-am zbătut şi am obţinut hotărârea de guvern prin care am primit 30 de miliarde pentru a plăti o parte din aceste datorii la gaze. E vorba de acea mare încălzire din perioada 2009, 2010, 2011. Tot prin hotărere de guvern, în anul 2013, am primit un ajutor de 10 miliarde pentru aceleaşi datorii amintite, ceea ce la o simplă socoteală ne arată că suntem la 180-200 de miliarde, bani pe care Guvernul României condus de Victor Ponta i-a alocat astfel încât noi să ne putem continua proiectele.

– Şi care sunt proiectele pe care le aveţi în derulare în momentul de faţă, domnule primar?

– În prezent avem mai multe proiecte declarate deja eligibile, în diferite faze de realizare. Astfel, în anul 2013 suntem una din cele 14 localităţi la nivel naţional care a promovat proiectul pentru modernizarea şi dotarea Centrului de Asistenţă Medico-Socială din municipiul Caracal, suntem unul din cele cinci centre pilot la nivel naţional pentru atragerea fondurilor europene în vederea reabilitării monumentelor istorice, iar astăzi (n.n. joi, 13 noiembrie 2014) voi semna la Ministerul Dezvoltării contractul de finanţare pentru Centrul de Informare Turistică ce se va construi în municipiul Caracal, şi mai trebuie să vă spun că avem alte trei proiecte pe O.G. 28, declarate eligibile, în diferite faze, şi se referă astfel: primul la asfaltarea a douăzeci de străzi din municipiul Caracal, cu toate utilităţile introduse, al doilea la centura ocolitoare dinspre Slatina spre Bucureşti, astfel încât la finele anului 2015 când se va termina şi centura ocolitoare a municipiului Caracal, pentru că au reînceput lucrările de aproximativ două săptămâni, traficul greu să nu mai afecteze oraşul nostru. Nu în ultimul rând, al treilea proiect se referă la reabilitarea străzii 1 decembrie, prin introducerea reţelelor de apă şi canal, modernizarea platformei din faţa fostei societăţi ROMVAG. Aşadar, acestea sunt proietele pe care Guvernul Ponta ni le-a promovat pe baza indicatorilor tehnico-economici, fiind primul premier al României care discută strict pe proiecte şi nu pe cadouri electorale pentru municipiul Caracal. Pentru asta eu, ca edil al acestui frumos municipiu oltean nu am decât să fac tot ceea ce-mi stă legal în putere, astfel încât să promovez aceste proiecte venite din partea domnului Victor Ponta. Spre deosebire de alţii, domnia-sa a făcut, într-adevăr, mult bine localităţii noastre…

– Aveţi o veste deosebită pentru caracaleni?

– Cel mai important lucru pe care vreau să-l transmit din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii municipiului nostru este faptul că în timpul mandatului de preşedinte al României, al domnului Victor Ponta, la sfârşitul anului 2017, în integralitatea sa, municipiul Caracal va beneficia de reţele complete de apă şi canalizare, investiţie cu o valoare de 32 de milioane de euro. Practic, Caracalul, oraş european, va deveni un proiect finalizat cu Victor Ponta preşedintele tuturor românilor.

– Care este mesajul pe care dumneavoastră, în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Caracal, cât şi de primar al localităţii îl transmiteţi, pentru data de 16 noiembrie, oamenilor din municipiul Caracal?

– Dacă dorim să ne modernizăm aşa cum am început în anul 2012, în municipiul Caracal, singura soluţie viabilă pentru România este Victor Ponta preşedinte. Mai mult, pentru a putea continua progresul din economia naţională a ţării şi a putea promova imaginea României în lume, Victor Ponta este omul care poate să unească, singurul om capabil să ducă mai departe acest trend de creştere economică, aşa cum s-a întâmplat şi în anul 2013. De asemenea, se observă că toate instituţiile internaţionale arată faptul că noi suntem pe un drum foarte bun şi mă refer aici atât la partea economică, dar şi la deschiderea pe care Victor Ponta a asigurat-o în marile cancelarii ale lumii. În concluzie, Caracalul trebuie să voteze Victor Ponta pentru a continua procesul de modernizare şi pentru a putea să redevină acel frumos oraş cum a mai fost cândva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.